Kotimaanmatkailu jää yleensä ulkomaanmatkojen varjoon. Vaan paljonpa on kivaa nähtävää kotimaassakin, eikä aina tarvitse edes lähteä merta edemmäs kalaan.

Paremman puoliskon sisko onnistui voittamaan veneajelun Inkoon edustalla ja me pääsimme mukaan. Matka sujui yllä olevassa kuvassa näkyvällä paatilla Inkoon huvivenesatamasta Bärosundiin Orslandetin saarelle. Matka kesti suuntaansa noin tunnin verran. Menomatka ajeltiin maisemareittiä pikkuisten saarten lomassa ja paluumatka vähän tylsempää ja suorempaa reittiä.

Perillä saaressa meillä oli aikaa tunnin verran. Rannan tuntumassa oli pientä kauppaa tarjolla sekä pari ravintolaa. Näistä toisessa söimme kelvolliset lohikeitot.

Ravintolassa oli tiskin takana seinällä kuulemma vintiltä hyväkuntoisena löytynyt vanha karkkimainos.

Mietimme, että samaiseen kohteeseen voisi tehdä pienen päiväretken vielä myöhemmin, mikäli kesäiset kelit jatkuvat. Saareen nimittäin pääsee myös autolla lossiyhteyden avulla. Kotoa Helsingistä matka näyttäisi karttapalvelun laskujen mukaan kestävän 1,5 tuntia. Enpäs olekaan koskaan ajanut autolla lossin kyytiin. Matkustajana olen sentään lossin kyydissä ollut. Ennen vanhaan losseja oli enemmänkin, mutta nykyisin ovat käyneet kovasti vähiin.

Jos veneilyä harrastaisi, olisi näillä kulmilla hyviä paikkoja pyöriä. Tämän olivat ihan ulkomaalaisetkin havainneet. Yksi venekunta oli liikkeellä Venäjältä ja toinen Saksasta.

Taas tuli todistettua oikeaksi havainto, jonka mukaan pienikin poistuminen tutuista ympäristöistä tekee hyvää. Puolen päivän saaristoretken jälkeen tuntui kuin olisi ollut lomalla. Unikin maittoi illalla oikein hyvin.

Kirjoita kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *