Reissumme viimeinen etappi oli vanha tuttu New York. Tämä oli meille yhdessä neljäs vierailu kaupunkiin ja vaimoke on lisäksi vieraillut Nykissä toisella porukalla yhden kerran. Jätimmekin suosiolla nähtävyydet muille turisteille ja keskityimme nauttimaan metropolin ilmapiiristä ja shoppailusta. Muuten reissun aikana ei ollut aikaa kaupoissa kiertelyyn, joten nyt otimme vahingon takaisin. Puolityhjät matkalaukut saatiinkin hienosti täytettyä uusilla vaatteilla, jotka tunnetusti ovat täällä puolella maailmaa huomattavan edullisia. Kunhan tietää mitä merkkejä kannattaa ostaa ja mistä.

Itse en henkilökohtaisesti ole mikään shoppailun ystävä. Erityisesti vaatteiden etsiminen ja sovittaminen on supertylsää hommaa. Tästä huolimatta onnistuin ihan kiitettävän vuoren vaatteita keräämään. Hyviksi vaateostoskohteiksi osoittautuivat jälleen penkojien paratiisi Century 21 sekä suomalaisten ikisuosikki Macy’s. Näiden lisäksi kävimme viettämässä yhden iltapäivän naapuriosavaltio New Jerseyn outletostari Jersey Gardensissa. Erityisesti Century 21:stä löytyy vaatteita aivan tolkuttoman edullisesti, mikäli hermot vain kestävät loputonta yksittäiskappaleiden penkomista. Keräsin mukaan mm. kaksi lähtöhinnaltaan yli 100 dollarin kauluspaitaa alle 10 dollarilla. Kehnoimmatkin tarjoukset olivat 50 prosentin luokkaa.

Hotellimme sijaitsi tällä kertaa Chinatownissa. Olemme käyneet samoilla kulmilla parilla aiemmallakin reissulla, mutta nyt jotenkin teki mieli tutustua alueeseen paremmin. Valinnassa edesauttoi myös edullinen tarjoushinta. Hotelli oli Best Western Bowery Hanbee (148,30€/yö Hotels.comista). Huone oli varsin modernisti sisustettu ja siisti. Huoneemme oli takakujalle päin, mikä takasi rauhalliset yöunet. Myös hotellin palvelu oli todella ystävällistä, mikä ei tässä tylyyden tyyssijana tunnetussa kaupungissa ole aina itsestään selvää. Hintaan kuulunut aamiainen oli ihan riittävä.

Chinatownin parasta antia olivat ehdottomasti lounaspaikat. Kun hyviä ja edullisia dim sumeja on tarjolla, niin meille kelpaa aina. Muuten alue osoittautui hieman epäkäytännölliseksi. Metroyhteydet toimivat ihan hyvin, siinä ei ollut ongelmaa. Valitettavasti vain kaikki alueen ruokakaupat olivat kiinalaisia ja ne menivät jo yhdeksältä illalla kiinni. 24h auki oleviin kauppoihin jo reissun mittaan tottuneelle oli kurjaa, ettei illalla hotellille palatessa enää saanutkaan ostettua mistään vettä ja muita perustarvikkeita.

Nähtävyyksistä kävimme vilkaisemassa uutukaista 9/11 Museumia. Museo oli uutuuttaan todella suosittu ja siksi varasimmekin opastetun kierroksen jo reilusti ennen reissua. Tämä kannatti, sillä opas oli hyvin asiansa osaava. Museossa oli esineistöä aivan tolkuttomasti. Lopussa oli vain pakko luovuttaa ja poistua paikalta. Terrori-iskussa kuolleiden elämäntarinoita esittelevä osuus museosta jäi tällä kertaa näkemättä kokonaan, kun oli pakko lähteä etsimään lounasta.

New Yorkin reissuilla olemme aina käyneet katsomassa jonkin Boadway-musikaalin. Näin teimme tälläkin kertaa. Suuntasimme South Street Seaportin TKTS-kiskalle metsästämään edullisia lippuja. Tällä kiskalla ei yleensä ole pitkää jonoa toisin kuin tunnetummalla Times Squaren vastaavalla kiskalla. Jälleen viiden minuutin jonotuksella selvisimme.

Olimme etukäteen vähän katselleet hauskaksi kehuttua South Parkin tekijöiden Book of Mormonia, mutta siihen olisi pitänyt liput ostaa jo kuukausia etukäteen ja niistä olisi saanut maksaa varmaan $200 kappaleelta. Kyseisen esityksen lippuja ei koskaan saa alennettuna. Höh. Puoleen hintaan myynnissä olevista näytöksistä valitsimme uutukaisen Woody Allen-musikaali Bullets over Broadwayn. Siis kylän oman pojan näytelmä, joka sijoittuu samoille nurkille. Musikaali perustuu samannimiseen elokuvaan.

Musikaali oli täysin ennalta tuntematon ja valinta tehtiinkin siinä jonossa, kun mikään muukaan ei oikein innostanut. Chicago olisi ollut ihan kiva, mutta se on nähty jo Lontoossa. Bullets over Broadway ei ole edes elokuvana tuttu. Ihan mäihällä siis mentiin. Esitys oli kuitenkin oikein hauska. Muutamaan otteeseen tuli naurettua vedet silmissä.

Edellisillä heinäkuun New Yorkin reissuilla on sää suosinut lämpötilan kohotessa reilusti yli 30 asteen. Tällä kertaa oli pikkuisen viileämpää, joskin ihan Suomen mittapuulla hellesäätä kuitenkin. Myös sadetta oli tarjolla. Jersey Gardensista palatessa onnistuimme kastumaan oikein mallikkaasti. Muutoin satuimme pahimpien kuurojen ajaksi aina sisätiloihin. Paria pienempää matkaa varten tuli napattua taksikin alle, kun oli vähän paremmat ja vähemmän sadetta kestävät vaatteet päällä.

Kirjoita kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *