Nizzan vuonna 1913 avatulla Hotel Negrescolla on edelleen todella ylellisen majapaikan maine, vaikka se ei ehkä enää olekaan ihan maineensa veroinen. Majoituksen hintakaan ei ole täysin mahdoton, joskaan halvaksi Negrescoa ei voi mennä väittämään. Kuninkaalliset ja muu kerma eivät enää viihdy Nizzassa ja se varmasti näkyy niin hinnassa kuin laadussakin.

Me emme ole vielä Negrescoa majapaikkana testanneet, mutta halusimme silti käydä vilkaisemassa paikkaa myös sisältä päin. Tähän tarjoutuu kätevimmin mahdollisuus asioimalla hotellin ravintoloissa. Lounas olisi ollut hyvä vaihtoehto, mutta me päädyimme iltapäiväteehen, jota tarjoillaan baarin puolella. Sisälle saa astua ihan pääovesta ja vessatauolla tarjoutuu mahdollisuus muihinkin hotellin tiloihin tutustumiseen.

Negrescon baari on sisustukseltaan vanhahtava, mutta tyylikäs. Tässä miljöössä Hercule Poirot olisi kuin kotonaan. Iltapäivätee on pikkuisen hintava, 39€ per nenä, mutta voi Negrescon baariin tulla vaikka ihan vain kupilliselle kahvia.

Teekattauksen tarjottavat olivat enimmäkseen makeaa osastoa. Ranskalaiseen tapaan leivonnaiset olivat todella hyviä. Lisäpisteitä annettakoon tuoreille viikunoille, joista tykkäämme erityisen paljon.

Baarin puolelta ei löydy wc-tiloja, joten niitä on lähdettävä etsimään muualta. Tämä keikka onkin varmasti vierailun mielenkiintoisin osa, sillä käytävän varrelta löytyy paljon nähtävää. Hyvällä tuurilla kuninkaalliseen saliinkin tarjoutuu näkymä. Käytävän varrella on nähtävillä taidetta ja itse wc on sekin pikkuisen tavanomaista mielenkiintoisempi.

Kaiken kaikkiaan iltapäivätee Negrescon baarissa oli hintansa arvoinen. Syötävää ei tuohon settiin kamalasti kuulunut, mutta puitteet olivat kohdallaan. Palvelu oli todella huomaavaista. Kenties seuraavalla kerralla kokeilemme lounasta hotellin ravintolassa. Illallisen jätämme suosiolla paksumman lompakon haltijoille.

Muut kirjoitukset aiheesta Nizza:

Kirjoita kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *