Pariisissa riittää nähtävää monen reissun tarpeiksi. Kaupunki on väärällään museoita ja upeita kirkkoja, ja sitten on se Eiffelin tornikin. Pariisi on myös lyömätön kohde ruoasta kiinnostuneille matkailijoille. Hyviä ravintoloita löytyy niin huippupaikoista kuin korttelibistroistakin. Silti minun mielestäni Pariisissa on vain yksi syötävä asia, jota ei missään tapauksessa kannata ohittaa: Berthillonin jäätelö. Tämä jäätelö on niin hyvää, että lasken sen yhdeksi Pariisin päänähtävyydeksi.

Berthillonin jäätelöbaari on valmistanut jäätelöään sillä tuntemattomammalla Seinen saarella, Île Saint-Louisilla, vuodesta 1954 asti. Varsinainen pääpaikka sijaitsee edelleen samassa osoitteessa, mutta samaa jäätelöä voi nykyisin syödä lukuisissa muissakin kahviloissa ja ravintoloissa ympäri Pariisia.

Berthillonin jäätelö on tuhtia. Oli sitten kyse vadelmasorbetista tai suklaajäätelöstä, on maku todella voimakas. En ole missään muualla kokenut yhtä hurjia makuelämyksiä jäätelön kanssa kuin Berthillonilla.

Moni näkyy pitävän Berthillonin omaa jäätelöbaaria pyhiinvaelluskohteena. Olen itsekin paikassa kerran vieraillut, mutta en voi sanoa kokemuksen olleen jonotuksen arvoinen. Jäätelö toki oli taivaallista, mutta saman elämyksen olisi saanut kadun toisella puolella sijaitsevasta kahvilasta ilman puolen tunnin jonotusta.

Berthillonin jäätelö on jo itsessään riittävä syy vierailla Pariisissa. Toki monia muitakin voi keksiä, mutta ne ovat toissijaisia.

Joko innostuit? Vai oletko jo päässyt tämän herkun makuun?

Muut kirjoitukset aiheesta Pariisi:

2 kommenttia

    1. Aron 4.9.2018 at 14:44

      Kiitos. Nuo jäätelöt ovat todella hyviä kaikki. Nuo etualalla olevat pallot ovat pistaasia ja suklaata. Taustalla on ainakin vanilja, kenties toinen on vadelmasorbetti. Minä en pidä suklaajäätelöstä ja normaalia vaniljajäätelöä suorastaan inhoan. Berthillonin valmistamana molemmat näistä maistuvat minulle kuitenkin mainiosti.

      Vastaa

Kirjoita kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *