Adrianin pikkukaupunki Texasissa sijaitsee Chicagosta Los Angelesiin kulkevan Route 66 -reitin puolivälissä. Matkaa molempiin ääripäihin on 1833 kilometriä. Kaupungin laidalta löytyykin reitin puolimatkan krouvi Midpoint Cafe. Tämä kahvila-ravintola on kokenut kovia viime aikoina, mutta viimeisimpien uutisten mukaan se näyttää olevan taas avoinna. Tämä on hyvä uutinen, sillä paikka on reitin klassikko. Lisäksi edellisen omistajan aikana paikassa pysähtyessämme totesimme se olevan oikein mainio ruokapaikka. Ne pakolliset matkamuisto-ostokset voi toki myös hoitaa samalla. Tosin näitä matkamuistoja löytyy kyllä kaikilta muiltakin reitin pysähdyspaikoilta.

Midpoint Cafe sijaitsee aivan Adrianin kaupungin länsilaidalla. Lähimmästä isosta kaupungista Amarillosta ajomatkaa kertyy noin tunnin verran. Kahvila on palvellut asiakkaita vuodesta 1928 asti. Paikka on vanhin jatkuvasti toiminnassa ollut kahvila Amarillon ja New Mexicon Tucumcarin välisellä tieosuudella. Tosin tuolla välillä on vain todella pieniä kaupunkeja. Paikan omistajat ja nimi ovat kuitenkin vaihtuneet useaan otteeseen vuosien mittaan. Nykyinen nimi on ollut käytössä vasta vuodesta 1995 lähtien.

Midpoint Cafen kohdalla tien vastapuolella on enemmän tai vähemmän virallinen reitin puolivälin merkki, jonka kohdalla jokainen matkalainen voi ikuistaa itsensä. Kyltin edessä on jopa teline, johon kameran voi asettaa kuvan ottamista varten. Selfie-kepin voi siis jättää kotiin. Kuvaan tulee taustalle vielä hieno texasilainen tuuliviiri.

Kahvilan edustalta löytyy myös Route 66 -tiemaalauksia, joskin ainakin kesällä 2016 ne olivat vähän jo haalistuneita. Suurin osa liikenteestä kulkee viereisellä interstatella 40, joten näiden tiemaalausten kanssa on kohtalaisen helppo kuvautua niin halutessaan.

Ajoitimme Midpoint Cafen kohdalle lounastauon, sillä olimme lukeneet hyvää paikan burgereista ja piirakoista. Molemmat osoittautuivatkin mainioiksi. Jenkeillä on tämä piirakoiden tekemisen taito hallussa.

Pikkukaupunkien kahvilat osoittautuivat yleisestikin Route 66 -reitin mielenkiintoisimmiksi pysähdyspaikoiksi. Suosittelen ajoittamaan lounas- tai kahvitauon mieluummin tällaisten paikkojen kuin moottoritien liittymien sieluttomien ketjuravintoloiden kohdalle.

Muut kirjoitukset aiheesta Route 66:

Kirjoita kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *