Tsekin pääkaupunki Prahan yksi tunnetuimmista maamerkeistä on 1400-luvulta peräisen oleva Pienen puolen ja vanhankaupungin yhdistävä kivinen Kaarlensilta. Aamuvarhaisesta iltamyöhään tämä kävelysilta vilisee turisteja.

Sillan rakennustyöt aloitettiin Pyhän saksalais-roomalaisen keisarikunnan hallitsijan, keisari Kaarle IV:n, toimeksiannosta vuonna 1357. Silta valmistui kuitenkin hänen hallitsijakautensa jälkeen 1400-luvun puolella. Vuodesta 1870 alkaen tämä alunperin Kivisiltana tunnettu joenylityspaikka on totellut nykyistä nimeään rakennuttajansa mukaan.

Sillalla on lukuisia patsaita, jotka esittävät prahalaisille historiallisesti tärkeitä pyhimyksiä. Pääosa patsaista on peräisin 1600- ja 1700-luvuilta. Nykyään kaikki patsaat on korvattu kopioilla ja alkuperäiset on siirretty Tsekin Kansallismuseoon turvaan sään armoilta. Vähintään yhtä paljon kuin patsaita paikalla on myös erilaisia taiteilijoita ja muita turistien rahoja vaanivia viihdyttäjiä. Kuvia voi teettää itsestään tai sitten voi ostaa jonkin paikallisia nähtävyyksiä esittävän teoksen.

621 metriä pitkän sillan molemmissa päissä on tornit. Pienen puolen päässä niitä on kaksi ja vanhankaupungin päässä yksi. Jälkimmäiseen on mahdollista kiivetä (138 porrasta) maisemia ihailemaan.

Tornista näkeekin koko sillan mainiosti. Lisäksi näkymä Prahan linnalle päin on hieno.

Tornista näkee myös yli vanhankaupungin kattojen. Prahan lukuisat kirkontornit erottuvat hyvin. Ihan kivasti kirkkoja on tarjolla tälle kansalle, josta enää huomattavan pieni vähemmistö kuuluu kirkkoon.

Vaikka turistien määrä paikalla voikin hetkittäin tuntua ahdistavalta, kannattaa Kaarlensillalla silti käydä kävelemässä. Silta on hyvä reitti yli joen ja lisäksi se on oikeasti varsin hieno. Myös torniin kiipeäminen kannattaa.

Muut kirjoitukset aiheesta Praha:

Kirjoita kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *