Luin joskus lehdestä jostain tutkimuksesta, jossa päätelmänä todettiin, että ihminen on onnellisimmillaan kahdeksan viikkoa ennen lomaa. Muissa tutkimuksissa on päädytty toisenlaisiin aikamääriin, mutta yleensä onnellisuus on huipussaan nimenomaan ennen lomaa.

Tässä kyse lienee suunnitelmista ja odotuksista. Varsin ymmärrettävää. Kyllähän siinä väkisinkin odotuksia muodostuu ja lomakuume kohoaa, kun lomaa suunnittelee. Ja tämähän on pelkästään positiivista. Jos nyt suunnittelijayksilö on. Kuten vaikkapa minä satun olemaan.


Meidän ruokakunnassamme loma ei oikein toimi ilman poistumista kotikulmilta. Yleensä tulee poistuttua mieluummin kauemmas kuin lähemmäs. Tällä kertaa jatkamme nurinkurista ajoitusta, joka alkoi vuodenvaihteen Pariisin matkalla. Kesällähän ei koskaan mennä Aasiaan, koska siellä sataa. Paitsi että me menemme.

Ensin lennämme Singaporeen. Muutaman päivän tutustumisen jälkeen lennämme Kuala Lumpuriin, josta vielä lyhykäisemmän vierailun jälkeen siirrymme Angkorin temppeleitä tutkimaan Siem Reapiin. Lopuksi vielä pyrähdämme Bangkokiin, josta muutaman päivän jälkeen palaamme kotiin.

Kohteista ainoastaan Bangkok on tuttu ennalta. Uutta nähtävää on siis tarjolla paljon. Siksipä matkaopaskirjahyllyä on täydennetty ja kirjojen lukeminen on käynnistetty, ettei jää viime tippaan.

Kirjoita kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *