Sadan asukkaan Masca vuorten kainalossa Teneriffan länsipuolella on kerrassaan mainio vierailukohde. Jo yksistään kylään johtava tie huimine maisemineen on matkan arvoinen. Kapea ja mutkainen tie on ehkä hieman haasteellinen ajettava, mutta maltin kanssa onnistuu tämmöiseltä perussuhariltakin ihan kelvollisesti.

Masca sijaitsee Santiago del Teiden ja Buenavista del Norten välillä kulkevan tien varrella. Ajoimme pätkän Santiago del Teidestä päin. Masca on reitillä alle kolmasosan kohdalla, mutta alkuosan mutkaisuudesta johtuen loppumatka Buenavistaan tuntui melkeinpä alkumatkaa lyhyemmältä.

Tie tosiaan vaatii kuskilta malttia. Aluksi kiivetään ylöspäin jatkuvasti joko oikealle tai vasemmalle kaartaen. Pieni vuokra-auto jaksoi pääasiassa vetää ylöspäin vain ykkösvaihteella. Lopulta sitten suunta vaihtuu alamäeksi. Mutkat eivät kuitenkaan ainakaan vähene tässä vaiheessa.

Mutkiin ajaessa kannattaa pitää mielessä, että kapealla tiellä liikkuu myös varsin paljon busseja. Pääosa busseista on turistibusseja, mutta onpa seassa paikallisliikenteen Titsan busseja, jotka ajavat Santiago del Teiden ja Buenavistan väliä muutaman kerran päivässä. Matka on siis mahdollista taittaa vaihtoehtoisesti saaren varsin edullista julkista liikennettä käyttäen.

Tien varrella on lukuisia pysähdyspaikkoja, jotka ovatkin matkaajien keskuudessa varsin suosittuja. Kyllähän sitä tuli itsekin melkein jokaisella pysähdyttyä muutama kuva räpsäisemässä ja maisemia ihailemassa. Kirkkaalla säällä näköalapaikoilta voi helposti bongata vähintään pari naapurisaarta, jotka siintävät meren takana.

Mascan kylän laidalla on kohtalaisen kokoinen parkkipaikka, jonne voi menopelinsä jättää odottamaan. Suosittuna aikana vapaata ruutua voi joutua hetken odottelemaan. Varsinainen kylä on ripoteltuna jyrkähkösti alaspäin viettävän kävelytien varrelle. Väki elää ilmeisesti pääosin turismilla, joten kahvilaa ja ravintolaa on tarjolla. Kofeiinin puutteeseen ei siis tarvitse perillä kuolla.

Mascasta löytyy myös yksi hotelli. Yöpyminen keskellä ei mitään vuorten ympäröimässä laaksossa ei kieltämättä kuulosta lainkaan pöllömmältä. Seuraavaa Teneriffan reissua olemme vähän suunnitelleen osin roadtrip-tyyppisenä, joten yö Mascassa voi hyvinkin olla mahdollista toteuttaa lähitulevaisuudessa. Kaukana suuremmasta valosaasteesta kirkkaana yönä tähtitaivas on varmasti upea.

Buenavistasta löytyy golfkentän liepeiltä kiva näköalakahvila, jonka terassilta voi ihailla auringonlaskua. Möllykkä dippaa terassilta nähtynä kallioiden taa, ei mereen, mutta kyllä näkymä on silti varsin mainio.

Muita kirjoituksia aiheesta Teneriffa:

Kirjoita kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *