Meidän ensimmäinen New Yorkin matkamme tapahtui vuonna 2002. Pyrähdys oli vain kahden päivän mittainen ja siitä jäi aivan tyystin vääränlainen kuva koko paikasta. Vaikka kävelimme Manhattanin eteläkärjestä Midtowniin asti, emme silti nähneet juuri muuta kuin korkeita taloja. Niinpä korkeat talot olivat se, mitä kaupungista jäi päällimmäisenä mieleen. Tämä harhakuva oikeastaan vei kiinnostuksen paikkaa kohtaan ja meni melkein kymmenen vuotta ennen kuin palasimme paikalle yhdessä uudestaan.

Oikeastihan New York on täynnä mitä erilaisempia kaupunkiympäristöjä. Joukkoon mahtuu toki niitä korkeita taloja, jotka ovat pieninä määrinä oikein kivoja nekin. Osa pilvenpiirtäjistä on oikeasti todella upeita, kun vähän tarkemmin katsoo.

Seuraavalla yhteisellä New Yorkin reissullamme heinäkuussa 2011 päätimme ottaa ilon irti kesän helteistä ja lähteä rannalle. Hotelliltamme Midtownista kesti melkein tunnin körötellä metrolla Brooklynin perimmäiseen kolkkaan Coney Islandille. Brooklyn on meinaan ihan pikkuisen iso paikka. Vaan se istuminen kyllä kannatti.

Huvipuistohärveleiden sun muiden vuoristoratojen lisäksi Coney Islandilta löytyy se perinteinen puinen boardwalk sekä tietenkin ihan hillittömän pitkä hiekkaranta. Jos nälkä yllättää, voi kokeilla ”maailman kuulun” (kuten jenkkilässä kaikki toki on) hodarin Nathan’silla. Kyseinen ravintola järjestää niinikään perijenkkiläiseen tyyliin hodarin syönnin maailmanmestaruuskisat vuosittain.

Elohopean kohotessa 100 asteeseen fahrenheitia (37 celciusta) ja auringon paistaessa pilvettömältä taivaalta on hankala kuvitella Coney Islandia miellyttävämpää ympäristöä. Jos auringon porotus tuntuu liian kuumalta, tuo mereltä puhaltava tuuli helpotusta. Tosin ei se noissa lämpötiloissa ihan kamalasti viilennä.

Rannalta löytyvät normaalit palvelut, kuten suihkut ja pukukopit. Nathan’sin lisäksi myös muita ruokailumahdollisuuksia löytyy.

Huvipuistohärvelit jäivät tällä kertaa kokeilematta. Ihan hirveää tunkua laitteisiin ei tuntunut olevan. Ilmeisesti ranta houkutteli enemmän.

Coney Islandilta löytyy myös akvaario New York Aquarium. Vaikka usein näissä paikoissa vierailemme, jätimme paikan kuitenkin tällä kertaa väliin.

Jos suinkin aikataulu New Yorkin vierailulla tarjoaa tähän tilaisuuden, kannattaa Coney Islandilla käydä pyörähtämässä. Vierailu rannalla on todella kivaa vaihtelua Manhattanin betonierämaalle. Etenkin kauniina kesäpäivänä Coney Island on varmasti yksi kaupungin hauskimpia paikkoja.

Muut kirjoitukset aiheesta New York:

Linkkejä:

Kirjoita kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *