Joulukalenterin 21. luukun tarina vie kesäiseen Italiaan. Tarkemmin kohteena on Procidan saari Napolinlahdella. Viivyimme tuolla kauniilla saarella muutaman yön verran kesällä 2017.

Procida on niin pieni saari, ettei sen päästä päähän matkaamiseen saa kovin kauaa kulumaan edes kävellen. Tosin testasimme me siellä ihan paikallisbussiakin, kun semmoinen kohdalle osui.

Olimme päiväkävelyllä Via Principessa Margheritalla, joka on tyypillinen kapea katu Procidalla. Kuulimme takaamme lähestyvän mopon äänen ja siirryimme kadun reunaan, jotta mopo pääsisi helposti ohi. Mopolla ajava pappa kuitenkin pysähtyi kohdallemme ja selitti innostuneena italiaksi jotain, mistä emme saaneet selvää. Hän osoitteli kädellään läheistä porttiholvia ja selitti edelleen innoissaan. Sen verran saimme hänen puheestaan selvää, että jokin nähtävyys sieltä pitäisi löytyä. Herra oli tyytyväinen vasta, kun huomasi meidän lähtevän kävelemään porttiholvin alta sisäpihalle. Mopo käynnistyi ja pappa jatkoi matkaansa.

Sisäpihahan sieltä tosiaan löytyi. Ei mikään suuren suuri, mutta kyllä siellä pienet lapset mahtuivat palloa pelaamaan. Katselimme peliä, kuivumassa roikkuvia pyykkejä ja tunsimme tunkeutuneemme ihmisten kotirauhaa rikkomaan. Kun nyt nähtävyydestä oli kuitenkin kyse, niin otin varmuudeksi muutaman valokuvan. Kuvat sopivat hyvin tuon reissun albumiin, sillä joukkoon mahtui paljon muitakin kuvia kuivumassa roikkuvista pyykeistä.

Sisäpihalta johti pois myös toinen reitti, jota käytimme jatkaessamme eteenpäin. Tällä reitillä näimme mm. pari söpöä kissaa ja kotihedelmäauton. Myöhemminkin useita kertoja saarella näkemämme auto kuljetti hedelmiä jäätelöauton tyyliin suoraan ihmisten kotioville. Heti auton pysähtyessä lähitaloista alkoi virrata ihmisiä hedelmäostoksille.

Muut joulukalenterin luukut:

Kirjoita kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *