Kahdeskymmenestoinen joulukalenterin luukku johdattaa manner-USA:n eteläisimpään kolkkaan Key Westiin. Piipahdimme tuolla trooppisella saarella kevään 2016 Floridan roadtripimme yhteydessä. Visiittimme kesti valitettavasti vain parin päivän ajan, vaikka paljon enemmänkin aikaa tuossa rennossa ympäristössä olisi saanut kulumaan.

Valitsimme majapaikaksemme pitkällisen harkinnan jälkeen Eden House -nimisen hotellin. Se sijaitsi kaupungin historiallisessa keskustassa todella mainiolla paikalla. Toisaalta etäisyyttä Duval Streetin hullunmyllyyn oli muutaman korttelin verran, mutta silti kaikki keskeiset kohteet olivat lyhyen kävelymatkan päässä.

Saimme vierailumme alla sähköpostilla tervetulotoivotuksen hotellin omistajalta Mike Edeniltä. Viestistä kävi ilmi, että Mike oli ostanut tämän 1924 rakennetun puutalon 1970-luvulla. Rakennus oli toiminut hotellina alusta asti, aiemmin Gibsonin perheen omistuksessa nimellä Gibson Hotel. Jos joku on joskus sattunut näkemään Goldie Hawnin keskinkertaisen leffan Crisscross vuodelta 1990, voi talo näyttää tutulta. Elokuva on nimittäin kuvattu Eden Housessa. Me emme ole tuota elokuvaa nähneet, mutta tämäkin fakta kävi ilmi Miken infopaketista. Tuo sähköposti oli toki automatisoitu kaikille varauksen tehneille asiakkaille lähetettävä viesti, mutta se oli silti hauskempi kuin moni muu vastaava.

Eden House sopi täydellisesti ympäristöönsä, sillä kaikki lähialueen muutkin rakennukset olivat samanlaisia vanhoja puutaloja, jotka on Key Westin perinteen mukaisesti rakennettu ilman nauloja. Tämä rakennustapa tekee taloista joustavia ja samalla tuulenkestäviä. Edellisen kerran talojen kestävyyttä koeteltiin hurrikaani Irman jyristessä Floridan saariketjun yli vuonna 2017. Tosin Key West säästyi myrskyn kaikkein pahimmalta voimalta.

Hotellin alueelta tuntui löytyvän loputtomasti hauskoja yksityiskohtia, kuten humoristisia kylttejä ja riippukeinuja. Valitsemamme hotellin pienin huone oli varsin kompakti, mutta parin yön majoitukseen riittävä. Hauskoja yksityiskohtia löytyi myös itse huoneesta.

Hotellin tontilla sijaitseva ravintola Azur oli sekin erinomainen. Erityisesti mieleen jäi alkuruokana syömäni mustekala-annos. Parempaa mustekalaa en ole saanut missään. Kävimme Azurissa myös aamiaisella, joka sekin oli mainio. Tarjolla oli kaikkea tarpeellista, joskin listalta annoksina tilattuna aamiaisen hintalappu muodostui aika isoksi.

Valokuvani hotellin alueesta ovat huomattavan harmaita, sillä dokumentoin aluetta varhain aamulla yöllisen sateen jälkeen. Ajankohta oli alueen valokuvaukselle otollinen, sillä piha oli tyhjä ihmisistä. Edellisenä päivänä oli ollut upean aurinkoinen sää ja silloin uima-altaan ympäristössä oli tungosta.

Meille jäi Key Westin vierailustamme hyvä maku suuhun. Saaren rento ilmapiiri, tropiikin ihana lämpö ja leppoisasti jalkaisin lähestyttävä vanhankaupungin alue saivat meidät kaipaamaan vielä muutamaa lisäpäivää vietettäväksi tuossa paratiisissa. Myös nappiin osuneella majapaikan valinnalla oli suuri merkitys vierailun onnistumisessa. Eikä sovi vähätellä kaikkia niitä hassuja yksityiskohtia, joita kaupungin kaduilla kävellessä osui silmiin. Vai miltä kuulostavat vapaina kaupungin pääkadulla tepastelevat kanat? Key Westissä tällaiset asiat ovat arkipäivää, eivätkä niihin kiinnitä erityistä huomiota muut kuin jokunen hassu turisti.

Näiden trooppisten tunnelmien myötä päättyy joulua edeltävä viikko. Eli joulu onkin jo ihan kulman takana. Huomenna käynnistyy uusi viikko, ja silloin onkin enää yksi yö jouluun. Vielä malttaa odottaa.

Muut joulukalenterin luukut:

Kirjoita kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *