Sieltä se joulu taas tulla jollotteli. On siis joulukalenterin viimeisen luukun aika. Tällä kertaa luukusta löytyy kesäinen matkatarina viiden vuoden takaa. Tapahtumat käynnistyvät New Yorkista, jonne olimme saapuneet neljän viikon roadtripin viimeisenä kohteena. Tosin autosta olimme luopuneet jo aiemmin ja viimeiset kaksi etappia olivat taittuneet lentokoneella ja junalla.

Juhlimme matkallamme viittätoista yhteistä vuottamme ja olimme päättäneet juhlistaa vuosipäivää illallisella jossain New Yorkin huippuravintoloista. Pöytävarauksen saaminen oli kiven alla, mutta lopulta onnistuin klikkaamaan meille netin kautta pöydän todella mainiosta paikasta.

Illallinen oli ehdottomasti elämämme paras ja samalla myös kallein. Hauskana eleenä ravintola tarjosi meille lähtiessämme mukaan pienen lasipurkillisen granolaa aamiaistarpeiksi. Koska hotellissamme oli aamiainen tarjolla muutoinkin, pakkasimme lasipurkit mukaan kotimatkaa varten. Matkalaukussa ei tilaa ollut outlet-vierailun jäljiltä ja siksi granolat päätyivät käsimatkatavaroihin.

Kotimatka taittui saksalaisilla siivillä Frankfurtissa konetta vaihtaen. Saksanmaalla vuorossa oli uusi turvatarkastus. Edellä kulkeneen vaimoni reppua katseltiin läpivalaisussa oikein huolella ja lopulta henkilökunta pyysi luvan kurkistaa repun sisälle.

Ammutun täyteen pakattu reppu käännettiin ympäri ennen kuin ravintolasta saatu lasipurkki osui virkailijan käteen. Hän käänteli sitä ympäri ja katseli valoa vasten. Vaimo kertoi purkin tarinan, joka sai virkailijan hymyilemään. Selitys kelpasi ja vaimo pääsi pakkaamaan reppuaan uudestaan.

Minun reppuni oli sillä aikaa päätynyt sekin tarkastettavaksi. Valmistauduin jo avaamaan sitä ja purkamaan koko sisällön pöydälle. Virkailija tyytyi kuitenkin vain hymyillen kysymään, oliko minullakin mysliä repussa. Kun vastaus oli myöntävä, viittasi hän minut reppuineni jatkamaan matkaa.

Kotona totesimme tämän Frankfurtin lentoaseman turvatarkastuksessakin hyväksi todetun granolan olevan tuon pienen vaivan arvoista. Yhtä hyvää granolaa ei kaupasta ole löytynyt.

Tämän herkullisen tarinan myötä toivotan kaikille mitä rauhallisinta joulua.

Muut joulukalenterin luukut:

Kirjoita kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *