Huomenna se taas alkaa, joulukuu. Siispä huomenna on aika avata joulukalenterin ensimmäinen luukku. Täällä blogissa seurataan jouluun asti blogini historian kolmatta joulukalenteria. Aloitin kaksi vuotta sitten kaupunkikohteilla, jatkoin viime vuonna maailmanperintökohteilla ja tällä kertaa aiheena ovat matkatarinat. Jokaisesta joulukalenterin luukusta löytyy nyt yksi lyhyt tai vähän pidempikin tarina maailmalta.

Olen yrittänyt valita joukkoon vähän kaikenlaisia tarinoita. Kaikki niistä eivät suinkaan kerro upeista auringonlaskuista ja muista matkailun tähtihetkistä. Joskin näitä tähtihetkiäkin on luvassa. Muutamat tarinoista ovat tuttuja jo aiemmin julkaisemistani matkakertomuksista. Aiemmin ne ovat kuitenkin olleet vain suuremman tarinan osia, nyt ne nousevat pääosaan.

Tarinoiden kuvituksena toimivat kyseisellä matkalla otetut valokuvat. Aikajänne on parinkymmenen vuoden pituinen, joten mukana on varsin laajalla laitekirjolla otettuja kuvia. Ensimmäiset ovat filmipokkarilla räpsittyjä ja kehitetyistä valokuvista skannattuja kuvia, tuoreimmat on otettu digitaalisella järjestelmäkameralla.

Huomenna se siis alkaa, tervetuloa mukaan matkalle kohti joulua!

Kirjoita kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *