Seuraava matkamme suuntautuu Kaliforniaan, jonne pakenemme Suomen synkkää sydäntalvea ja juhlistamme samalla vaimoni syntymäpäivää. Juhlakalu valitsi kohteen, joskin ennen valinnan lopullista lukitsemista kävimme läpi lukuisia muitakin vaihtoehtoja. Erityisesti mielessä oli Kambodža, joka jäi viime kesänä pois matkaohjelmasta. Päätimme kuitenkin piipahtaa tähän mielenkiintoiseen maahan mieluummin kovimman turistisesongin ulkopuolella. Palaamme aiheeseen siis myöhemmin.

Kalifornia ei ole meille mikään tyypillinen talvikohde, sillä siellä ei keskitalvella oli kovinkaan lämmintä. Odotettavissa on jopa kylmempää säätä kuin parina aikaisempana vuonna talvikohteeksi valitsemassamme Andalusiassa. Meille sopisivat yli 30 asteen lämpötilat paremmin kuin nämä alle 20 asteen lukemat. Andalusian kokemusten perusteella olemme kuitenkin todenneet valon määrän olevan vielä lämpöäkin tärkeämpi tekijä keskitalven matkakohteen valinnassa. Juuri valoa kun Suomen talvessa eniten tulee ikävä.

Matkasuunnitelma on vielä jonkin verran avoinna. Sen verran on kuitenkin selvää, että roadtrip siitä tulee. Matka alkaa ja päättyy Los Angelesista, jonne meillä on meno-paluu-lennot. Vietämme aluksi noin viikon enkelten kaupungissa, jossa vaimon syntymäpäivänä hurvittelemme Universalin huvipuistossa. Sen jälkeen suuntaamme auton keulan kohti etelää.

Alustava reittisuunnitelma näyttää nyt yllä olevan kartan mukaiselta. Osa etapeista on vielä hyvin epämääräisiä, osa reitistä on katsottu jo varsin tarkalla tasolla valmiiksi. Mukana on niin tuttuja kuin uusiakin kohteita. Niin majapaikkoja kuin vuokra-autokin on jo varattu, joskin kaikissa varauksissa on peruutusoikeus aivan viime metreille asti. Voimme siis tarvittaessa tehdä hienosäätöjä tarpeen vaatiessa vielä matkan aikanakin.

Los Angelesista jatkamme Kalifornian eteläisimpään suurkaupunkiin San Diegoon. Sieltä emme enää pääse etelämmäs poistumatta maasta, joten käännymme itään kohti Arizonaa. Tämän maisemiltaan huikean osavaltion puolella olisi tarkoitus vierailla ainakin Tucsonissa, joka jäi edellisellä Arizonan vierailulla viime hetkellä pois ohjelmasta. Tucsoniin meitä houkuttelevat valtavat saguarokaktukset, joille kaupungin keskustan läheltä löytyy ihan oma kansallispuisto, Saguaron kansallispuisto.

Aluksi myös Las Vegas kuului mukaan suunnitelmaan, mutta se putosi pois listalta varsin pian. Show tai muutama olisi ollut kiva Vegasissa nähdä, mutta mielenkiintoisimmat ohjelmanumerot näkyvät pitävän keskitalvella taukoa. Ilman niitä emme koe Vegasissa viihtyvämme, uhkapelit ja yökerhot kun eivät kiehdo tippaakaan. Palaamme Vegasiin joskus toiste.

Vegasin sijaan ajatuksena on kääntyä Kingmanin kohdalta Route 66 -reitille, jolta meillä jäi edellisellä kerralla liki koko Kalifornian osuus ajamatta muiden houkutusten vuoksi. Nyt olisi tarkoitus nuuskia tuota autiomaan halki kulkevaa hiljaiseksi käynyttä vanhaa valtaväylää tarkemmin. Reissun lopuksi palaamme jälleen Los Angelesiin vielä pariksi päiväksi ennen kotiinpaluuta.

Vegasin showmeininki jäi nyt siis pois ohjelmasta, mutta sen sijaan meillä olisi mahdollisuus tutustua pariinkin urheiluspektaakkeliin. Niin lätkämatsia kuin amerikkalaista jalkapalloakin olisi tarjolla. Viimeksi mainittua emme olekaan vielä käyneet katsomassa. Myös koripalloa olisi tarjolla Lakersin spesiaaliottelun myötä, mutta arviot halvimmillaankin nelinumeroisista lipun hinnoista sulkivat tämän vaihtoehdon pois laskuista. Meitä nämä urheilutapahtumat kiinnostavat ihan puhtaasti spektaakkeliarvon takia. Jenkeissä vain osataan rakentaa hieno show. Penkkiurheilu sinänsä ei ole meidän juttumme ja siksi emme olekaan vielä tehneet mitään varsinaisia päätöksiä urheilutapahtumien suhteen.

Me pyrimme roadtripeillämme pitämään päivittäiset ajomatkat hyvin maltillisina, mikä tietysti rajoittaa matkan pituutta. Tällä kertaa näiden rajoitteiden takia saavutettavissa oleva reitti vaikutti aluksi pikkuisen tylsältä. Tarkempi tutustuminen paljasti kuitenkin matkan varrella odottavan kaikenlaisia mielenkiintoisia ylläreitä. Tarjolla on niin oudon nimistä aavekaupunkia kuin villin lännen konnia majoittanutta vanhaa vankilaakin. Eiköhän näistä lähtökohdista siis ihan hauska seikkailu saada aikaiseksi.

8 kommenttia

 1. Jenni / Unelmatrippi 27.11.2019 at 15:38

  Kuulostaa kiehtovalta reissulta. Vegasin meiningistä olemme näemmä samoilla linjoilla. Yökerhot ja varsinkaan uhkapelit eivät kiinnosta. Mielelläni kyllä nopeasti piipahtaisin katselemassa blingblingiä jollain kasinolla, mutta pidempään en todellakaan jaksaisi siellä notkua. Kaktus- ja muut maisemat noilla seuduilla kiinnostavat paljon enemmän. Teille tulee varmasti hieno automatka!

  Vastaa
  1. Aron 27.11.2019 at 16:07

   Kyllähän tässä jo vähän alkaa matkakuumetta olla havaittavissa. 🙂 Vegasissa olisi vielä paljonkin uutta nähtävää, mutta just nyt on kaikki kivat jutut tauolla. Palaamme sinne kyllä varmasti vielä joskus. Tuolla reitin varrella on niin paljon tosi erilaisia juttuja, etten oikein osaa vielä päättää, mitä odotan eniten.

   Vastaa
  1. Aron 28.11.2019 at 19:43

   Kuva on Phoenixista Desert Botanical Gardenista. On kyllä mainio paikka kaktusten ystäville. Muutenkin Phoenixin ympärillä kaikki kukkulat näyttää tuolta. Nämä on just niitä saguaroja, joita olisi tarkoitus käydä Tucsoninissa katsomassa.

   Vastaa
 2. Mikko / Matkalla Missä Milloinkin 28.11.2019 at 21:49

  Joo, jättikaktukset ovat kiehtoneet pidemmän aikaa. Ensi kesänä on tarkoitus tehdä vähän pidempi (5 viikkoa tms.) Pohjois-Amerikan matka ja käydä myös noilla seuduilla. On tullut pohdittua, että kannattaako ajaa Tucsoniin saakka vai näkisikö esim. Phoenixissa niitä jo tarpeeksi. Kuvasta päättelisin, että näkisi, mutta te koitte asian nähtävästi eri tavalla, kun tällä kertaa Tucsoniin ja kansallispuistoon? saakka menette.

  Vastaa
  1. Aron 29.11.2019 at 05:13

   Me jätettiin viimeksi Tucson väliin, vaikka oli majoituskin jo varattuna. Phoenixin ympäristössä oli niin paljon kaktuksia, että se riitti meille. Nyt Tucson sopii reitille niin kivasti, että käydään katsomassa se kansallispuisto. Olen edelleen sitä mieltä, että jos saapuu pohjoisen suunnasta ihan vain kaktuksia katsomaan, ei ole tarpeen jatkaa Phoenixia etelämmäs.

   Vastaa
 3. Pinkkis 29.12.2019 at 13:30

  Luulin kommentoineeni tätä jo aiemmin mutta nähtävästi en sittenkään!
  Kivan reitin ootte valinneet! Välistä aina mietin että voi kun osaisin ite suunnitella reissut väljemmiksi, että olis enemmän mahdollisuuksia tutustua tiettyihin alueisiin enemmän mutta sitten taas iskee ahneus nähdä mahdollisimman paljon kaikkea.
  Meille on tulossa ensi toukokuuksi niin kunnianhimoinen 24 päivän roadtrip että välistä vähän mietityttää pitäskö jotain jättää pois, sitten taas löytyykin jotain uusia kivoja kohteita jotka haluais vielä mahduttaa aikatauluun. Yritä siinä sitten tasapainoilla 😀
  Tuossa melkein teidän reitin varrella on paikka nimeltä Granite Mountain Hotshots memorial, joka teki meihin valtavan vaikutuksen 2017.
  Käytiin silloin juuri edellisenä päivänä Phoenixissa elokuvissa katsomassa Only The Brave, joka pohjautuu tuon alueen tapahtumiin. Ei tiedetty etukäteen suuremmin mistä elokuva kertoo, joten oli sattumaa että oltiin noilla hoodeilla silloin ja koska elokuva teki vaikutuksen piti tuolla tietenkin pysähtyä kun osui matkanvarrelle.
  Suosittelen sekä elokuvaa että tuota suht lyhyttä patikkaa!

  Vastaa
  1. Aron 30.12.2019 at 11:52

   Helposti sitä ahnehtii liikaa. Olen vain huomannut, että nautin matkasta enemmän jos ei pidetä liian kovaa kiirettä. Tuo Granite Mountain kuulostaa tutulta, ehkä olen lukenut siitä jostain. Tällä kertaa siellä ei käyty, vaikka aika läheltä ajettiin ohi. Täytyy tutustua tuohon elokuvaan.

   Vastaa

Kirjoita kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *