Arkansasin osavaltion pääkaupunki Little Rock ei kuulu USA:n tunnetuimpiin kaupunkeihin. Tämä ei ole mikään ihme, sillä koko Arkansas ei kauheasti turisteja onnistu houkuttelemaan. Kun nyt kuitenkin Little Rockiin olimme päätyneet, ajattelimme ottaa selvää sen nähtävyyksistä. Mielenkiintoisimmaksi osoittautui vanha rautatiesilta Juncion Bridge, joka yhdistää Little Rockin  Arkansasjoen takana sijaitsevaan North Little Rockin kaupunkiin.

Junction Bridge valmistui vuonna 1884. Se toimi rautatiesiltana sadan vuoden ajan, kunnes vuonna 1984 junaliikenne radalla lopetettiin. 2000-luvun alussa sillasta alettiin puuhata kevyen liikenteen väylää joen yli. Projekti valmistui vuonna 2008 osana Arkansas River Trail -reittiä. Tämä 27 kilometrin ulkoiluväylä hyödyntää muutoinkin käytöstä poistettua rautatietä.

Osa sillasta oli mahdollista nostaa ylemmäs korkeampien veneiden ja laivojen kulun sallimiseksi. Nykyisin sillan nostettava osa on pysyvästi yläasennossaan. Sillalle voi kiivetä joko portaita pitkin tai hissin avulla.

Jenkkityyliin Junction Bridgen voi vuokrata omaan käyttöönsä. Yritin etsiä netistä mainintoja sillalla järjestetyistä bileistä, mutta valitettavasti en löytänyt yhtään esimerkkiä. Sen sijaan törmäsin uutiseen, jossa kerrottiin sillalta pois siivotuista lemmenlukoista. Varsin luonnollisesti tästä kaupungin näyttävimmästä sillasta muodostui hyvä paikka näiden lukkojen kiinnittämiselle. Lukot eivät kuitenkaan tee silloille hyvää, mistä johtuen monissa kapungeissa on päädytty lukkojen poistamiseen. Samoin on toimittu myös Little Rockissa.

Little Rockissa vierailevan turistin kannalta Junction Bridgen parasta antia ovat sillan korkeimmalta osalta avautuvat näkymät niin joelle kuin kaupunginkin suuntaan. Ja miksipä ei joen vastarannalle voisi käydä juoksulenkinkin kipaisemassa.

Arkansas voi hyvinkin osua reitille, mikäli haluat meidän tapaamme Route 66 -matkan yhteydessä käydä piipahtamassa Memphisissä (ks. Route 66 roadtrip 2016, osa 8: Memphis). Me pysähdyimme Little Rockissa yöpymässä pitääksemme päivämatkat maltillisen mittaisina. Tähän tarkoitukseen Little Rock oli mainio.

Muut kirjoitukset aiheesta Arkansas:

Kirjoita kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *