Chalongin buddhalainen temppeli on tärkein Phuketin saaren temppeleistä. Se on omistettu kahdelle  munkille, jotka auttoivat ihmisiä vuonna 1876 kiinalaisten kaivosmiesten kapinoidessa. Munkkien yrttituntemuksesta oli apua väkivaltaisuuksissa siipeensä saaneille ihmisille. Temppelin alueella on useita rakennuksia, mutta upein näistä on vaaleanpunainen pagodi.

Chalongin temppeli ei erityisesti poikkea monista muista Thaimaan temppeleistä. Pääosa temppelialueen rakennuksista on tyypillisiä thai-temppeleitä bling bling -koristeluineen kaikkineen. Myös Phuket Citystä löytyy kovasti samanlainen temppeli. Silti tuo vaaleanpunainen pagodi jo itsessään on niin hieno, että vierailu Chalongin temppelissä kannattaa. Rakennus on ehdottomasti hienoin Phuketissa näkemäni pagodi.

Chalongin temppelissä säilytetään monia pyhäinjäännöksiä. Joukossa on mm. palanen buddhan luuta.

Temppelialueen rakennuksiin on mahdollista myös kurkistaa sisäpuolelle. Vaaleanpunaisessa pagodissa on kolme kerrosta, joista löytyy paljon buddhapatsaita. Rakennuksen ylimmän kerroksen parvekkeelta avautuu hienot näkymät koko temppelialueen yli.

Temppelissä voi vierailla joka päivä kello 7 ja 17 välisenä aikana. Vierailusta ei tarvitse maksaa mitään, mutta rahalahjoituksia otetaan vastaan. Lahjoituksina saadut rahat käytetään temppelialueen ylläpitoon.

Muut kirjoitukset aiheesta Phuket:

Kirjoita kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *