Key Westin saari Floridan eteläkärjessä on manner-USA:n eteläisin paikka. Yksi saaren suosituimpia vierailukohteita on isolla betonimöhkäleellä merkattu eteläisin piste. Merkin pystytti Key Westin kaupunki vuonna 1983 turisteja houkutellakseen. Houkutin onkin toiminut hyvin, sillä nykyisin tämä paikka on jopa yksi koko USA:n kuvatuimmista.

Ennen nykyistä betonimöhkälettä eteläisimmän pisteen merkkinä oli puinen kyltti. Tuo kyltti mainosti hieman vaatimattomammin paikan olevan vain Key Westin eteläisin piste. Lisäksi kyllä mainittiin Key Westin olevan eteläisin kaupunki. Ilmeisesti epäselvyyksien välttämiseksi tuo teksti vaihdettiin myöhemmin nykyiseen muotoonsa.

Tosin pienenä antikliimaksina voisin mainita, ettei tuo betonimöhkäle oikeasti merkitse sitä kaikista eteläisintä pistettä. Etelämmäs on mahdollista päästä läheisessä Fort Taylorin kansallispuistossa. Kaikista eteläisin piste löytyy kuitenkin kansallispuiston ja eteläisimmän pisteen merkin väliseltä sotilasalueelta. Sinne ei toki ihan kaikilla ole asiaa.

Muut kirjoitukset aiheesta Key West:

2 kommenttia

 1. Mikko / Matkalla Missä Milloinkin 19.7.2019 at 19:32

  Paljonko tuonne on mielestäsi hyvä varata aikaa? Riittääkö yksi yö siihen, että ehtii kaikki päänähtävyydet kiertämään?

  Vastaa
  1. Aron 20.7.2019 at 09:56

   Kyllä varmasti yksi yö riittää, jos lähtee mantereelta matkaan riittävän ajoissa. Kannattaa varautua ruuhkaan, vaihtoehtoisia reittejä kun ei ole. Matkan varrella on myös nähtävää.

   Itse pidän vähän rauhallisemmasta tahdista ja siksi majoituimme Key Westissä kaksi yötä. Tosin enemmänkin aikaa olisi paikassa voinut viettää. Kaupungin ilmapiiri on mukavan rento ja tropiikin lämpö tekee todella hyvää. Seuraavalla kerralla pysähdymme pitemmäksi aikaa.

   Vastaa

Kirjoita kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *