Orlando on varsinainen huvittelukeskus. Walt Disney World tämän taisi aloittaa, sen puistoista ensimmäinen, Magic Kingdom, valmistui vuonna 1971. Nykyisin Disneyn resortin alueelle mahtuu kaikkiaan neljä huvipuistoa, kaksi vesipuistoa, golfkenttiä sekä lukuisia hotelleja, ravintoloita ja muita hyviä paikkoja lompakon keventämiseen.

Koko alueen kiertämiseen menisi enemmän aikaa kuin ihmisen hermot (ja lompakko) sallivat, joten me tyydyimme vain kiertämään päivän verran siinä alkuperäisessä, eli Magic Kingdom -huvipuistossa. Tämä on se puisto, joka näyttää kaikista tutuimmalta, jos on aiemmin vieraillut jossain Disneyland-puistossa. Disneyn resortin huvipuistot ovat kaikki suosittuja, mutta juuri tämä Magic Kingdom on vuodesta toiseen maailman vierailluin huvipuisto.

Sisäänkäynti johtaa puiston alueista ensimmäiselle, Main Street USA:lle, joka kuvastaa Walt Disneyn synnyinkaupungin kaltaisen geneerisen amerikkalaisen pikkukaupungin pääkatua. Katu alkaa keskusaukiolta ja sen varrella on kauppoja ja ravintoloita. Keskusaukion viereltä löytyy kaupungintalo. Kadun toisessa päässä pilkottaa Lumikin linna, tuo kaikkien Disneyn puistojen keskipiste. Kadun varren talot pienenevät linnaa kohti saaden etäisyyden näyttämään pidemmältä ja itse linnan suuremmalta kuin mitä ne todellisuudessa ovatkaan. Tätä perspektiivihuijausta käytetään usein tehokeinona elokuvalavasteissa.

Puiston muut alueet ovat Indiana Jones -tyylinen seikkailumaa Adventureland, villin lännen mieleen tuova Frontierland, satumaa Fantasyland, retrofuturistinen Tomorrowland sekä 1800-luvun lopun amerikkalainen pikkukaupunki Liberty Square.

Magic Kingdomin huvipuistolaitteet ovat kullakin alueella sen teemaa sopivia. Monet laitteet toistuvat useissa Disneyn puistoissa. Siksipä jo useammassa vierailleina jätimme laitteet vähemmälle ja keskityimme vain kiertelemään ja katselemaan ympärillemme. Puisto on niin upeasti toteutettu, että pelkästään tällä tavoin aika kuluu kuin siivillä.

Pääosa Magic Kingdomin laitteista on tarkoitettu noin 10-vuotiaille ja sitä nuoremmille lapsille. Vähän räväkämmistä laitteista pitäville ei ole kovinkaan paljon tarjolla. Tokihan muutama vuoristoradoista on aika vauhdikkaita, mutta ei näilläkään laitteilla ole vielä mitään asiaa hurjimpien listalle. Kaikki laitteet on kuitenkin vahvasti yhdistetty Disneyn tuttuihin hahmoihin. Jos siis nämä hahmot ovat itselle rakkaita, ei vierailu puistossa voi mennä vikaan.

Disneyn puistoissa pääsymaksuun sisältyy automaattisesti Fastpass+, jonka avulla voi lyhentää jonotusaikaa laitteisiin. Fastpass+-nettipalvelussa voi lipun hankittuaan käydä varaamassa haluamiinsa kolmeen laitteeseen Fastpass+-ajan. Tämän voi tehdä 30 päivää etukäteen. Disneyn hotelleissa asuva saa tässä varaslähdön ja voi tehdä varauksensa 60 päivää etukäteen. Suosituimpien laitteiden ajat menevät nopeasti, joten tässä on syytä olla hyvin hereillä. Puistossa Fastpass+-aikoja voi varata lisää automaatilla, kun aiemmat on ensin käytetty. Aika varataan tunnin tarkkuudella. Fastpass+-jonoon, joka on normaalia huomattavasti lyhyempi, pitää mennä tuon tunnin sisällä tai muutoin varaus raukeaa.

Disney on tunnettu siitä, että yhtiön tuotteissa jokainen yksityiskohta on tarkasti mietitty. Näin on asian laita myös näissä huvipuistoissa. Magic Kingdom mainostaa olevansa maailman onnellisin paikka. Vaikka se ei sitä ihan jokaiselle vierailijalle olisikaan, ainakin se yrittää todella kovasti. Arkinen aherrus on täällä huomattavan helppo unohtaa ja sukeltaa hetkeksi keskelle satujen maailmaa. Puisto ei ehkä tarjoa kaikille kaikkea, mutta sentään jokaiselle jotakin. Kenties juuri siinä onkin sen suosion salaisuus.

Etäisyyksiä:

  • Miami: 373 km, noin 3 h 30 min
  • Miami Beach: 380 km, noin 3 h 40 min
  • Fort Lauderdale: 340 km, noin 3 h 10 min
  • Key West: 630 km, noin 6 h 30 min

Etäisyydet ja ajoajat ovat Google Mapsin ilmoittamia arvioita nopeinta reittiä pitkin. Ajoajoissa on huomioitu nopeusrajoitukset ja tarkistushetkellä käynnissä olleet tietyöt.

Linkkejä:

Muut kirjoitukset aiheesta Orlando:

Kirjoita kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *