Elokuvallekin nimensä antanut ylös alas kukkuloita mutkitteleva Mulholland Drive -katu Los Angelesissa on suosittu vierailukohde. Hollywoodista lähtevät julkkisten talokyttäyskierrokset kulkevat näillä nurkilla. Varsin hienoja taloja kadun varrelta löytyykin. Ne tosin ovat kaukana tiestä, mutta osa näkyy hyvin korkeammilta kohdilta katsottuna.

Osa Mulholland Driven länsipäätä on yksityistietä, joten koko tien ajaminen läpi ei tule kysymykseen. Pisin yhtenäinen pätkä löytyy Interstate 405:n ja tien 101 väliltä. Me ajoimme juuri tämän pätkän Mulholland Drivea osana siirtymätaipaletta Santa Monicasta Hollywoodiin, kun vaihdoimme majapaikkaan Los Angelesin vierailun puolivälissä. Melkoinen ylimääräinen kierroshan tästä tuli, mutta reitti oli paljon mielenkiintoisempi kuin lyhin matka motaria pitkin.


Mulholland Drive jatkuu myös Interstate 405:n länsipuolella jonkin matkaa yleisenä tienä. Alkupää on suunnilleen Nike Missile Control Site LA-96:n tienoilla. Jos siis tekee mieli ajaa pidempi pätkä tätä tietä, voi samalla käydä vilkaisemassa kylmän sodan aikaista hirviötä. Koko Mulholland Driven länsipää on tiellä 101 Hidden Hillsin tienoilla.

Ajamallemme pätkälle Interstate 405:n ja tien 101 välillä osuu useampiakin näköalapaikkoja. Näistä pääosa on tien pohjoispuolella, eli näkymä on San Fernandon laakson suuntaan. Tien itäpäästä löytyy kuitenkin Hollywood Bowl Overlook, josta on näkymät Los Angelesin keskustaan ja toiselta tasanteelta myös Hollywood-kyltille päin.

Hollywood Bowl Overlook näytti olevan tärkein pysähdyspaikka, sillä sen pienoisella parkkipaikalle oli jatkuva tunku. Meillä kävi hyvä tuuri ja saimme juuri sopivasti pois lähtevältä autolta vapautuvan paikan. Moni muu joutui joko pysäköimään kadun varteen tai luopumaan pysähdyksestä kokonaan. Kadun varsin ei tainnut olla laillinen pysäköintipaikka tällä kohtaa. Parkkipaikan ahtautta eivät lainkaan helpottaneet turistiryhmiä kuskanneet pikkubussit, jotka taistelivat samasta tilasta.

Postauksen ensimmäinen kuva on otettu Hollywood Bowl Overlookin alemmalta näköalatasanteelta. Los Angelesin valtava koko näkyy hyvin kuvasta. Keskusta on aika kaukana ja kaupunkialuetta riittää joka suuntaan vaikka kuinka. Tuossa alla on kuva ylemmältä näköalatasanteelta, josta näkymä on suunnilleen koilliseen päin. Hollywood-kyltti näkyy kyllä, mutta se on kohtalaisen kaukana ja näkyy hieman sivusta päin. Muut postauksen kuvista ovat San Fernandinon laakson suuntaan otettuja.

Hollywood Bowl Overlook muuten sijaitsee niillä kuuluisilla Hollywoodin kukkuloilla.

Linkkejä:

Muut Los Angeles -kirjoitukset: