Neljän viikon reissun aikana ehdimme majoittua niin USA:n suurimmissa kaupungeissa kuin alle 2000 asukkaan kylissäkin. Majoitukset vaihtelivat tasoltaan neljän tähden hotellista peräkylän motelliin. Vähän kaikenlaista siltä väliltäkin ehdimme kokeilla. Aina korkea hinta ei tarkoittanut yletöntä luksusta. Hinta kun saattoi kohota jo erinomaisen sijainnin takia. Joissain kohdin tämä oli vain pakko hyväksyä, jotta lyhyt vierailu paikkakunnalla ei olisi kulunut siirtymätaipaleisiin.

Majoitukset varailimme Hotels.comin kautta. Vertaisarvioita lueskelimme Tripadvisorista. Annoimme enemmän painoarvoa uusimmille arvioille. Eräästäkin majapaikasta oli kirjoitettu joku vuosi sitten kovasti negatiivista palautetta, mutta viimeisten kuukausien ajalta palaute oli puolestaan kovin positiivista. Paljastui, että motellissa oli tehty iso remontti, jonka aikana melu oli häirinnyt asiakkaita. Remontin jälkeen tilanne korjaantui ja remontoidut huoneet saivat positiivista palautetta.

Motel Capri, San Francisco, CA

Seuraavassa nostan esille muutaman positiivisesti ja negatiivisesti eri tavoin mieleen jääneen majapaikan reitin varrelta. Useampaankin kohtaan olisi ollut muutamakin tarjokas. Vaikka osa näistä majapaikoista saakin tässä negatiivista huomiota, ei mikään kokemistamme majoituksista ollut täysin toivoton. Voisin kyllä hyvillä mielen majoittua kaikissa näistä uudemmankin kerran. Yleensä kun vanhahtava sisustus ja hieman muutoinkin kulahtanut ulkomuoto esiintyi yhdessä edullisen hinnan kanssa. Lisäksi nämä parhaat päivänsä nähneet paikatkin olivat oikein siistejä.

JW Marriott, Washington, DC

Paras sijainti

Sijainti oli meillä keskeinen valintakriteeri. Hyvästä sijainnista olimme valmiit maksamaan enemmän. Siksipä tässä kategoriassa oli tunkua paljonkin. Silti parhaaksi nostaisin Washingtonin hotellimme JW Marriottin, joka sijaitsi kahden korttelin matkan päässä National Mallilta ja yhtä kaukana Valkoisesta talosta. Oikeastaan kaikki kaupungin keskeiset nähtävyydet olivat kävelymatkan päässä. Toisaalta myös metroasemia oli lähellä, eli kaukaisemmatkin kohteet tulivat kivasti lähelle.

Näkymä JW Marriottin huoneen ikkunasta

Myös Hollywoodin hotellimme Hollywood Orchid Suites oli erinomaisesti sijoittunut. Hotellin ovelta noin sadan metrin päästä pystyi ihailemaan Hollywood-kylttiä ja melkein suoraan ovelta pääsi sisälle Hollywood & Highlandin ostarille, josta löytyi ostosmahdollisuuksien lisäksi lukuisia ravintoloita. Myös metroasema oli ihan lähellä, joskaan tuossa autoilijan kaupungissa emme metroilleet muualle kuin Universalin Studioille, jotka olivat sopivasti yhden pysäkin matkan päässä.

Hollywood Orchid Suites, Los Angeles, CA

Lämpimin vastaanotto

Vastaanotto ei nyt erityisen huono ollut juuri muualla kuin Las Vegasin Flamingossa, jossa sielläkin ongelma oli ehkä enemmän valtavan hotellikolossin kasvottomuus sekä tolkuttoman pitkä jono vastaanotossa, kuin varsinaisen palvelun taso. Paras vastaanotto kuitenkin oli piskuisessa McClelland-Priest Bed & Breakfastissa  Napan kaupungissa. Tuntui kuin olisimme tulleet kylään vanhan tuttavan luo. Vaikka paikan emännällä oli selvästi monta rautaa tulessa, ehti hän tarinoida kanssamme pitkät pätkät odotellessamme huoneen valmistumista.

McClelland-Priest Bed & Breakfast, Napa, CA

Huoneesta en saanut valitettavasti järkevää valokuvaa hämärästä valaistuksesta johtuen aikaiseksi. Tämä on pienoinen harmi, sillä meille annettu talon suurin huone Carducci Suite oli todella upea. Emännällä ja hänen viinintekijämiehellään on viinitupa toisella puolen kaupunkia. Majoituksemme sisälsi ilmaisen viininmaistelun kyseisessä viinituvassa sekä vielä yhden pullollisen valitsemaamme maistelluista valkoviineistä. Viinitupa oli todella viihtyisä ja henkilökunta erittäin ystävällistä. Meillä oli erinomaisen hauskaa heidän kanssaan turistessaan.

Channel Road Inn, Santa Monica, CA

Myös edellä mainitussa Washingtonin hotellissa oli vastaanotto todella lämmin ja ystävällinen. Erityisen suuresti sitä osasi arvostaa myöhäisen ajankohdan ansiosta. Illallista tarjoava ruokapaikkakin osattiin meille neuvoa helposti läheltä hotellia vielä melkein klo 23 aikaan torstai-iltana.

Gold Beach Resort, Gold Beach, OR

Paras aamiainen

Kaikissa majapaikoissamme aamiainen kuului huoneen hintaan. Aamiaisen taso vaihteli kuitenkin melkoisesti. Yleensä syötävää oli sen verran, että ilman välitankkausta pärjäsi helposti lounaaseen asti. Erityisesti motelleissa aamiainen oli kevyen puoleinen. Joskaan eivät kaikki hotelleiksi itseään kutsuvat paikatkaan suuremmin päässeet aamiaisellaan rehvastelemaan.

Canyon Country Inn, Williams, AZ

Ehdottomasti paras aamiainen oli reissumme toiseksi viimeisessä kohteessa Washingtonissa. Vähempään tottuneena ja erityisesti Las Vegasin rahat-pois-meiningin jälkeen osasin jo odotella pahinta. Hotellin nettisivuilta kun vaikutti siltä, että aamiaista olisi tarjolla sekä buffetin että listalta tilattavien yksittäisten annosten muodossa. Jotenkin siis arvelin meille kuuluvan aamaisen olevan buffetin sijaan jokin yksittäinen kikkare listan antimista.

Onneksi kuitenkin paljastui, että mainittu aamiaisen ruokalista sisältää joukon annoksia, joita voi tilata halutessaan buffetin lisäksi. Itse buffet kuului huoneemme hintaan ja se riitti meille erinomaisesti. Tarjonta oli todella laaja ja olipa paikalla toiveiden mukaan munakkaita ja vohveleita paistava kokkikin. Tarjoilija tiedusteli josko haluaisimme tilata jotain listalta ja toi sitten kahvin sekä tuorepuristetun appelsiinimehun. Kahvi oli poikkeuksellisen hyvää hotellin aamiaiskahviksi.

Flamingo, Las Vegas, NV

Hintaan sisältynyt aamiainen tuotti kuitenkin hieman lisäkuluja, sillä tarjoilijalle oli tarpeen antaa tippiä. Palvelu kun ei koskaan sisälly hintaan. Mutta hyvästä palvelusta kyllä voi jo vähän maksaakin.

Wawona Hotel, Wawona, CA

Sympaattisin

Erityisesti monet pienet majatalot olivat todella sympaattisia. Silti ylitse muiden kohoaa Yosemiten kansallispuiston alueella Wawonan pikkukylässä sijaitseva historiallinen Wawona Hotel. Tämä varsin hintava majapaikka on yksi harvoja hotellitasoisia majoituksia kansallispuiston alueella. Taitaapa se olla näistä jopa edullisin. Telttakylät olivatkin täynnä saapuessamme, eikä niihin pääse muutoin kuin saapumalla aamulla aikaisin jonottamaan paikkaa. Varauksia ei siis oteta vastaan.

Wawona Hotelin rakennuksia

Wawonan rakennukset ovat 1800-luvulta ja ne ovat suojeltuja. Paikan tunnelma oli kyllä kuin suoraan jostain vanhasta elokuvasta. Nautimme päärakennuksessa sijaitsevassa ravintolassa myös illallista. Ruoka oli maukasta ja palvelu pelasi. Mikään huippuravintola ei ole kyseessä, mutta sijainti ja miljöö tekivät kokemuksesta ehkä hieman yläkanttiin säädetyn hintansa arvoisen.

Positiivinen yllättäjä

Positiivisia yllätyksiä majoitusten suhteen sattui kohdalle enemmän kuin varsinaisia pettymyksiä. Ehkä tämä johtuu luonteenlaadustani. Tapanani ei ole turhaa optimismia viljellä. Siksi tässä kohdassa oli ehkä eniten miettimistä.

Super 8, Upper Lake, CA

Lopulta kuitenkin kaikista positiivisimmin yllättävä kokemus oli Super 8-ketjun motelli Upper Laken pikkukaupungin laidalla pohjoisessa Kaliforniassa. Kyseinen kaupunki tuli mukaan reitille, kun parempi puolisko pohjoiseen Kaliforniaan tutustuttuaan matkaopasta lukemalla päätti haluavansa nähdä alueen suurimman järven Clear Laken. Upper Laken kaupunki sattui juuri sopivasti reitille ja mainittu motelli tarjosi varsin hyvät arviot saaneen majoituksen kelpohintaan.

Motellin saamat arviot olivat huomattavan korkeat verrattuna moniin muihin saman ketjun motelleihin. Emme lopulta majoittuneet muualla Super 8-motelleihin, joten vertailukohtaa ei päässyt muodostumaan. Upper Laken motelli kuitenkin oli varsin viihtyisä. Aamiaisellakin oli tarjolla riittävästi syötävää. Huoneemme sijaitsi takapihalle päin, joten päätien liikennekään ei päässyt untamme häiritsemään.

Days Inn Windmill, Buellton, CA

Eniten uudistuksen tarpeessa

Parikin pikkukaupungin motellia oli ehtinyt jo nähdä parhaat päivänsä muutama vuosikymmen sitten. Näistä eniten uudistuksen tarpeessa oli kuitenkin Days Inn-ketjun motelli Buelltonin kaupungissa Santa Barbaran viinialueella. Tämä Sideways-elokuvastakin tuttu motelli oli päällisin puolin varsin sympaattisen oloinen, mutta huoneista ei ole paljon hyvää sanottavaa. Majapaikka ajoi asiansa ja huone sinällään oli siisti, mutta muuten yleinen nuhjuisuus jäi päällimmäisenä mieleen. Myös naapurihuoneesta käsin käydyt jatkuvat puhelinkeskustelut kuuluivat huoneeseemme kiusallisen hyvin.

Econo Lodge, Garibaldi, OR

Pahiten liioiteltu aamiainen

Oregonissa Garibaldin pikkukaupungissa majoituimme varsin vaatimattomassa Econo Lodge-ketjun motellissa. Paikka oli joka suhteessa parhaat päivänsä nähnyt, mutta ajoi asiansa yhden yön majoituksena. Motellin aamiainen kulki nimellä mammermainen aamiainen. Epäilys jo heräsi, kun respan mummo kertoi aamiaisen olevan tarjolla vastaanotossa. Tila oli niin pieni, ettei sinne kovin kummoista kattausta olisi mitenkään saanut aikaiseksi. Myöhemmin tosin koimme samoja tunteita Arizonan Williamsin pikkukaupungissa, jossa vielä pienemmässä tilassa tarjottu aamiainen oli kuitenkin ihan kelvollinen.

Garibaldin harmaassa aamussa kiipesimme portaat alas motellin toisesta kerroksesta pihalle ja astuimme ovesta vastaanottoon, jossa oli tarjolla kahvia termarissa, annospakattuja tuoremehuja jääkaapissa ja pöydällä telineessä muoviin pakattuja muffinsseja. Sellainen siis oli Garibaldin mittapuulla mammermainen aamiainen. Lounasaika on harvoin tuntunut yhtä kaukaiselta aamiaisen jälkeen.

Best Western Bowery Hanbee, New York, NY

Pahin pettymys

Tämä valinta on osin vähän epäreilu, sillä pahimman pettymyksen tarjonnut hotelli itsessään oli majapaikkana oikein mainio. Ongelmana oli lähinnä sijainti. Kyseinen hotelli oli Best Western Bowery Hanbee New Yorkin Chinatownissa. Hotelli valikoitui New Yorkin majoitukseksemme pääasiassa hintansa perusteella. Aluksi tarkoitus oli majoittua Times Squaren ja keskuspuiston välimaastossa, mutta kyseinen alue oli jo entuudestaan tuttu ja Hanbeen tarjoushinta houkutteli. Viivyimme New Yorkissa pidempään kuin muualla, joten hotelliyön hinnan painaminen alas vaikutti jo varsin paljon yöpymistemme keskihintaan.

Green Gables Inn, Pacific Grove, CA

Chinatown kuulosti sijaintina mainiolta. Olemme aiemminkin siellä vierailleet, mutta koskaan emme ole alueella majoittuneet. Siksi emme osanneet odottaa pieniä käytännön ongelmia, kuten ruokakauppojen sulkeutumista iltayhdeksältä. Olimme tottuneet reissun aikana aina hotellille illalliselta palatessa ostamaan lähikaupasta vettä ja muita perustarpeita yöksi ja seuraavaksi päiväksi. Muutoinkin tapana oli usein olla liikkeellä aamiaisesta iltamyöhään. Näin siis emme voineet tuoda näitä tarpeita keskellä päivää hotellille valmiiksi. Tämä ei ollut yleensä ongelma, sillä majapaikan lähellä oli aina jokin vähintään puoleen yöhön asti auki oleva kauppa. Usein 24h kauppojakin oli tarjolla.

Kauppojen aikaisesta sulkeutumisesta hotellin lähimaastossa johtuen jouduimme etsiskelemään ruokakauppoja illallisravintolan läheisyydestä tai matkan varrelta. Pääosin tämä onnistui ihan hyvin, mutta ajoittain jouduimme hieman ylimääräistä haahuilemaan.

Kaiken kaikkiaan mitään suuria pettymyksiä ei majapaikkojen suhteen siis kohdalle sattunut. Voin lämpimästi suositella kaikkia kokeilemiamme hotelleja/motelleja muillekin matkailijoille. Kannattaa kuitenkin lukaista varmuudeksi vielä muidenkin arvioita netistä, sillä jokainen arvioi hotelleja eri kriteerein ja siksi totuus lienee jossain siellä eri ääripäiden välimaastossa.

Kirjoita kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *