Matkalla on yleensä mukana useampiakin sähkölaitteita. Näin oli meilläkin kesän roadtripillä. Matkalla sähkölaitteiden kanssa voi seurata ongelmia omituisista pistorasioista ja niiden vähyydestä johtuen. Siksi kannattaakin mukaan otettavia varusteita miettiessä ottaa myös nämä seikat huomioon.

USA:ssa sähköpistokkeet ja pistorasiasta tuleva jännite ovat erilaisia kuin kotona Suomessa. Jännitteestä ei tarvinne välittää, sillä sähkölaitteet pärjäävät molemmilla jännitteillä. Sen sijaan pistokkeiden kanssa tulee ongelmia, jos asiaan ei ole kiinnittänyt mitään huomiota. Meillä oli mukana kaksi simppeliä euro-USA-adapteria varmuuden vuoksi. Usein adaptereja on tarjolla myös hotellien vastaanotossa. Vaan uskallatko kuitenkaan luottaa siihen, että peräkylän minimotellissa sellainen olisi vapaana, kun älypuhelin olisi kuitenkin pakko saada ladattua yön aikana?

Pienissä hotelleissa/motelleissa ei myöskään välttämättä ole huoneessa vapaita pistorasioita kuin ehkä yksi kappale. Ainakin meillä ladattavia laitteita oli jokaisen yön ajaksi vähintään kaksi. Molempien älypuhelimet vaativat tasaista latausta, varsinkin kun niitä käytettiin myös navigaattoreina autoillessa. Välillä piti ladata myös kameroita ja läppäriä. Pahimmillaan yhtä aikaa pistorasiaa kaipaavia laitteita saattoi olla viisi kappaletta.

Pistorasiaongelma ratkaistiin ottamalla mukaan pieni ja kevyt neljäpaikkainen jatkojohto. Tämä malli oli niin heiveröinen, että en sellaista pitkäaikaiseen käyttöön kotona viitsisi ottaa, mutta satunnaiseen reissukäyttöön se sopi täydellisesti. Matkalaukun paino-optimoinnin takia en halunnut mukaan järeämpää jatkojohtoa. Tämän pienen apuvälineen avulla saimme yhdellä pistorasialla ja adapterilla ladattua neljää laitetta. Tästä lähtien tämä jatkojohto lähtee mukaan jokaiselle lyhyemmällekin reissulle.

Jatkojohto ja adapterit tulivat maksamaan noin 8€ kappaleelta. Kaikki löytyivät Clas Ohlsonilta.

Kirjoita kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *