Seattlen Kerry Park on täysin ilmainen nähtävyys ja oikein miellyttävä sellainen. Kyseessä on hyvin pieni puisto Queen Annen kaupunginosassa korkean mäen päällä. Puiston ympäristössä on asutusta, joukossa myös varsin hienoja vanhoja asuintaloja.

Kerry Parkiin ei kuitenkaan tulla yleensä katselemaan lähialueen taloja, vaan enemmänkin Seattlen keskustan siluettia. Sijainti huomattavasti keskustaa korkeammalla paikalla tarjoaa upeat näköalat. Hyvin usein esimerkiksi postikorteissa näkyvä kaupungin siluetti onkin kuvattu juuri Kerry Parkista käsin.

Luetun perusteella kesäkuu on usein Seattlessa vielä viileä ja sateinen. Meille sattui kuitenkin aivan unelmasää juhannuksena 2014, sillä taivas oli kirkas koko vierailumme ajan. Varmasti näkymä Kerry Parkistakin olisi ollut toisenlainen harmaassa säässä.

Meille tarjoutui näkymä jopa kaupungin taustalla kohoavalle Mount Rainierille asti. On kuulemma hyvin harvinaista, että vuori näkyy kaupunkiin asti kolmena päivänä peräkkäin kesäkuussa.

Kerry Parkiin pääsee toki helpoiten  keskustasta jalan. Matka ei ole kovin pitkä, mutta mäki on varsin jyrkkä. Jos jalkoja tekee mieli säästää, voi hypätä bussiin, jolla mäelle pääsee helposti. Takaisinkin pääsee, sillä bussilipun hintaan kuuluu vaihto kahden tunnin sisällä ostosta. Esimerkiksi Seattle Centeristä Queen Annen mäelle pääsee busseilla 2 ja 13.

Busseihin kelpaa vain tasaraha. Lippu maksaa ajankohdasta riippuen $2.50 tai $2.75. Joka paikassa muistutetaan, että jos haluaa käyttää vaihto-oikeutta kahden tunnin aikana, pitää muistaa pyytää kuljettajalta lipun oston yhteydessä paperinen vaihtolippu (paper transfer). Ilmeisesti meille sellainen tuli automaattisesti, sillä saamassamme lipussa luki tuosta kahden tunnin vaihto-oikeudesta ja lippu kelpasi nätisti paluumatkalle. Vaihto-oikeus koskee muuten sitten vain saman yhtiön busseja. Kannattaa siis ottaa vähän selvää etukäteen. Pidemmällä vierailulla lienee syytä investoida sähköiseen ladattavaan ORCA-lippuun. Se käy pääosin kaikissa kulkupeleissä samalla tavalla.

Muita kirjoituksia aiheesta Seattle:

Linkkejä:

Kirjoita kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *