Los Angelesissa on tarjolla vähän kaikenlaista erikoisempaakin aktiviteettia. Esimerkiksi julkkisten taloja pääsee kyttäämään turistibussiajelulla oppaan johdolla. Jos ei kuitenkaan halua häiritä toisten kotirauhaa, voi käydä katselemassa jo tästä maailmasta poistuneiden julkkisten viimeisiä leposijoja. Hautapaikkojen koordinaatit löytyvät kätevästi netistä. Hollywood Forever Cemetery on yksi vaihtoehto tällaista toimintaa varten. Me kuitenkin piipahdimme Westwood Village Memorial Parkissa, joka on huomattavasti pienempi hautausmaa. [Edit. Kävimme seuraavalla reissulla Hollywood Forever Cemeteryssä]

Hautausmaan koko nimi kuuluu Pierce Brothers Westwood Village Memorial Park. Hautausmaa on hyvin pieni ja sitä on vähän hankala löytää. Navigaattori yritti opastaa meitä kovasti Ashton Avenuen kautta, vaikka sieltä ei pääsyä hautausmaalle olekaan. Osoitteessa Glendon Avenue 1218 on pieni opaste, jonka mukaan hautausmaalle löytää. Varsinaista parkkipaikkaa ei ole, mutta muiden esimerkkiä seuraten ajoimme suoraan hautausmaalle ja parkkeerasimme polun pieleen. Ei tullut kukaan kyselemään maksun perään eikä tarjoamaan parkkisakkoakaan.

Westwood Villagesta löytyy monia ihan tavallisiakin ihmisiä, mutta joukossa on myös lukuisia viihdetaivaan edesmenneitä tähtiä, mm. näyttelijä Marilyn Monroe ja kirjailija Truman Capote. Molempien haudat ovat hyvin vaatimattomat ja niiden löytäminen ilman nettisivun apua olisi ollut varsin hankalaa.

Marilyn Monren ja Truman Capoten haudat löytyvät, kun kävelee hautausmaalle saavuttaessa vasenta sivua pitkin. Molemmilla on vain pieni laatta seinällä. Capoten laatta on lähempänä sisäänkäyntiä, Monroen lähellä takakulmaa. Molemmat kuitenkin löytyvät samalta sivustalta.

Osa haudoista sijaitsee vähän perinteisemmän oloisesti hautausmaan keskellä nurmialueella. Sieltä löytyi mm. Bettie Pagen hauta.

Lopuksi vielä vähän knoppitietoa. Samaiselle hautausmaalle on haudattu myös muusikot Roy Orbison ja Frank Zappa, mutta kummankaan haudalla ei ole kiveä merkiksi. Netistä etsimällä molempien tarkat hautapaikat voi kyllä löytää, mutta mitään nurmikkoa ihmeellisempää ei niiden kohdalta löydy.

Linkkejä:

Muut Los Angeles -kirjoitukset:

Kirjoita kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *