Tokion Sumidan kaupunginosassa sijaitseva Tokyo Skytree on maailman toiseksi korkein rakennus ja maailman korkein torni. Tämä 643 metrin korkeuteen ulottuva radiotorni valmistui vuonna 2012. Tornissa on kaksi näköalatasannetta, jotka sijaitsevat 350 ja 450 metrin korkeuksilla. Skytree on lähialueen muita rakennuksia hyvin paljon korkeampi ja siksi sen voi helposti nähdä jo todella kaukaa.

Skytree on helposti saavutettavissa julkista liikennettä käyttäen. Tornin nettisivuilla on hyvä saapumisohjeet, joiden avulla voi tarkistaa kätevimmän reitin eri puolilta kaupunkia.

Eri näköalatasanteille on ostettava erilliset pääsyliput. Alemmalle, 350 metrin korkeudessa sijaitsevalle, näköalatasanteelle pääsyyn oikeuttava lippu ostetaan ala-aulasta. Lipun hinta on ¥2060 (n. 16,50€). Ylemmälle, 450 metrin korkeudessa sijaitsevalle, näköalatasanteelle pääsyyn oikeuttavan lipun voi ostaa vasta alemmalta näköalatasanteelta. Tämän lipun hinta on ¥1030. Ulkomaalaisille on ala-aulassa lisäksi tarjolla erillinen lipputiski, josta pystyy ostamaan jononohituslippuja. Vain alemmalle tasanteelle haluava saa sieltä lipun ¥3000 hintaan. Molemmille tasanteille puolestaan pääsee ¥4000 hintaisella yhdistelmälipulla. Pienellä lisäinvestoinnilla voi siis nopeuttaa vierailua. Vilkkaimman turistikauden aikana tämä voi olla hyväkin juttu, mutta ainakaan kesällä millekään lippuluukulle ei näkynyt pitkiä jonoja.

Tornin molemmilta näköalatasanteilta avautuu 360 asteen näkymät. Maisemia katsellaan toki lasin läpi. Kuulostaa kenties hassulta, mutta parhaat näkymät avautuvat alemmalta näköalatasanteelta. Mahdollisesti taivaan ollessa kirkas voi tilanne olla toinen, mutta ainakin kesähelteellä liki pilvetön taivas näytti kaukaisuudessa harmaalta, ja mitä ylemmäs kohottiin, sitä paksummaksi harmaus kävi. 350 metrissä näkyvyyttä oli vielä ihan kivasti, mutta sata metriä ylempänä harmaus kaappasi kaukaisuudessa häämöttävät korkeat rakennukset kadottaen ne näkyvistä.

Alemmalla näköalatasanteella ikkunat ovat isoja. Ylemmällä ne puolestaan koostuvat pienistä ruuduista, mistä johtuen valokuvista tulee mosaiikkeja. Tuossa yläpuolella näkyvä kuva on alemmalta tasanteelta ja alapuolella näkyvä ylimmältä tasanteelta 450 metrin korkeudesta.

En silti sano, etteikö tuonne ylemmällekin tasanteelle kannata mennä käymään. Hienoja valokuvia sieltä ei kuitenkaan kannata kuvitella saavansa muistoksi. Olihan se tietysti kivaa päivittää omaa korkeusennätystään miltei 50 metrillä. Aiempi korkein vierailemani rakennus oli Chicagon Willis Tower, jonka näköalatasanne sijaitsee 412 metrin korkeudessa. Jostain syystä päädyn aina näihin korkeisiin rakennuksiin korkeanpaikankammostani huolimatta.

Muut kirjoitukset aiheesta Tokio:

Kirjoita kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *