Tulihan se joulu sieltä viimein! Joulukalenterin viimeisestä luukusta ei nyt löydy talvista kohdetta, tämä maailmanperintökohde nimittäin sijaitsee tropiikissa. Kohteeseen kuuluu lukuisia viidakon kätkemiä temppeleitä tuhannen vuoden takaa.

Tämä kohde on Angkorin arkeologinen alue Kambodžassa, yksi Kaakkois-Aasian merkittävimmistä arkeologisista kohteista. Tältä kaikkiaan 400 neliökilometrin alueelta löytyy useamman khmer-imperiumin muinaisen pääkaupungin jäänteet 800-luvulta 1400-luvulle. Nämä kaupungit olivat loistonsa päivinä suurimpia maailmassa. Imperiumi kukoisti monien tärkeiden innovaatioiden ansiosta. Aluksi hindulaiset ja myöhemmin buddhalaiset kuninkaat rakennuttivat toinen toistaan upeampia ja suurempia temppeleitä kaupunkeihinsa ja niiden ulkopuolelle. Tärkein näistä on lajissaan maailman suurin Angkor Wat, kahden Vatikaanivaltion kokoinen temppeli.

Unescon perustelut Angkorin lisäämiselle maailmanperintöluetteloon vuonna 1992 löytyvät täältä.

Lisää aiheesta:
Angkor Wat
Banteay Srei
Ta Prohm
Bayon

Kaikki joulukalenterin luukut:

2 kommenttia

 1. sari 24.12.2018 at 13:45

  Hyvää joulua! Kiitokset kalenterista. Oli kiva joulukalenteri. Itsekin tykkään käydä reissuilla katsomassa maailmanperintökohteita aina, kun osuvat sopivasti kohdalle. Näistäkin oli usea käytynä ja jotkut vielä haaveena.

  Vastaa
  1. Aron 25.12.2018 at 10:39

   Kiitos, hyvää joulua myös sinulle! Todella kiva kuulla, että pidit joulukalenterista. Hauskaa, että listalle oli sattunut niin tuttuja kuin vielä käymättömiäkin kohteita.

   Vastaa

Kirjoita kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *