Mäen harjalla istuva 45 metriä korkea buddha-patsas on yksi Phuketin saaren suosituimpia nähtävyyksiä. Patsaan virallinen nimi on Phra Puttamingmongkol Akenakkiri Buddha, mutta turisteille se on yksinkertaisesti Big Buddha. Paikalle tullaan paitsi suuren patsaan myös mäeltä avautuvien maisemien takia. Lahjoitusvaroin rakennettava kohde on edelleen kesken, vaikka rakennusprojekti alkoi jo vuonna 2004. Työ on jo edennyt hieman sitten meidän vierailumme, joten nykyisin paikka näyttää jo vähän näitä kuvia valmiimmalta. Rakennustyöt eivät onneksi estä vierailua. Itse patsas on ollut valmis jo jonkin aikaa.

Kannattaa huomioida, että kyseessä on uskonnollinen kohde, jota on syytä kunnioittaa asianmukaisella pukeutumisella. Olkapäät ja polvet on siis pidettävä piilossa. Paikan päällä on myös mahdollista lainata sarongia, jolla pukeutumistaan voi täydentää.

Me matkustimme paikalle taksilla Patong Beachilta. Kuuden kilometrin pituinen mutkitteleva tie kiipeää kukkulan rinnettä paikoitellen varsin jyrkästi. Netistä olen lukenut varoituksia skoottereilla matkaaville, ilmeisesti pienimmät prutkut saavat tehdä tosissaan töitä jyrkimmissä kohdissa. Tämä kannattanee ottaa huomioon.

Suuren patsaan lisäksi paikalla on myös muita pienempiä buddha-patsaita. Luonnollisesti myös lahjoitusloota löytyy niille, jotka haluavat auttaa projektin loppuunsaattamisessa. Pääsymaksua kohteeseen ei ole.

Meidän vierailumme ajalle sattui varsin pilvinen päivä. Olimme liikkeellä aivan tammikuun alussa, jolloin yleensä Phuketissa on tarjolla sinistä taivasta. Pilvisestä säästä huolimatta Big Buddhan juurelta avautuvat maisemat olivat upeat joka suuntaan. Kirkkaalla säällä kuulemma näkyvyyttä riittää Phang Ngan lahdelle saakka. Me emme karstikallioita nähneet.

Vierailu Big Buddhalla on helppo yhdistää toiseen buddhalaiseen kohteeseen, Chalongin temppeliin, joka sijaitsee samalla alueella. Näin teimme mekin.

Muut kirjoitukset aiheesta Phuket:

Kirjoita kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *