Pariisin reissumme ei sattunut kuumimpaan sesonkiaikaan. Saavuimme kaupunkiin tapaninpäivänä ja poistuimme seuraavan vuoden toisena päivänä. Matkan kesto oli tasan viikko. Samalle aikajänteelle Aasiaan tai jonnekin muualle lämpimään matkaava olisi joutunut pulittamaan reilun joululisän. Pariisiin sen sijaan pääsi jopa tarjoushinnalla. Aasiaanhan meidänkin oli tarkoitus mennä, mutta päätimme säästää jonkun roposen ja vaihtaa kohteet päittäin seuraavan kesäloman kanssa.

Näin lähellä sijaitseviin kohteisiin olemme aina suosineet suoria lentoja. Finnair toimi tällä kertaa lentoyhtiönä. Lennot ostimme poikkeuksellisesti suoraan Finnairilta, sillä saimme sitä kautta ne edullisimmin.

Majoituimme kolmeksi yöksi Latinalaiskorttelin alueelle pieneen Hôtel du Collège de France -hotelliin. Neljä viimeistä yötä vietimme aiemmilta reissuilta tutulla Oopperan alueella Richmond Opera -hotellissa. Latinalaiskorttelin alue oli varsin miellyttävä uusi asuinpaikkatuttavuus, mutta hotellimme kanssa oli vähän ongelmia. Osin kyse oli huonosta tuurista, mutta en silti kyseiseen hotelliin majoittuisi uudemman kerran. Huomattavasti rauhallisemmat yöunet saimme reissun jälkimmäisen puoliskon aikana.

Olimme kohtalaisen maltillisella budjetilla liikkeellä. Seuraavana avaan hieman keskeisimpien kuluerien osalta reissun kustannuksia.

Lennot: 
Finnair Helsinki-Pariisi-Helsinki 294,29€/hlö

Majoitus:
Hôtel du Collège de France: 105€/yö + aamiainen 10€/pv/hlö
Richmond Opera: 123€/yö + aamiainen 11€/pv/hlö

Matkustus kohteessa:
RER-juna lentokentältä Pariisiin: 10€/henkilö
Roissybus Oopperan alueelta lentokentälle: 11€/henkilö
Carnet (10 kertalippua metroon): 13,70€ (näitä taisi mennä kaksi)

Ruoka:
Keskimääräinen aterian hinta: n. 60€ yhteensä kahdelta hengeltä sisältäen ruokajuomat ja tipit. Aterioihin meni siis yhteensä n. 120€/päivä.

Pääsylippuja:
Palais Garnier: opastettu kiertokäynti 14,50€/henkilö
Musee d’Orsay: 11€/henkilö
Centre Georges Pompidou: 13€/henkilö

Hôtel du Collège de France

Hotellit olivat varsin edullisia kaupungin yleinen hintataso ja sijainti huomioiden. Toki molempien sijainti oli kohtalaisen keskeinen, etäämmältä nähtävyyksistä huoneen olisi voinut saada tätä edullisemmin. Me mieluummin maksamme vähän enemmän hyvästä sijainnista, mutta tokihan metrolla pääsee melkein mistä vain keskustaan. Jos siis pieni ylimääräinen matkustus per päivä ei haittaa, voi majoituksessa säästää helposti rahaa muuhun.

Richmond Opera

Ruokailujen osalta on varmasti helppoa päästä meitä halvemmalla. Kaupunki on täynnä monen hintaisia ravintoloita. Meille taas ruoka on kohtalaisen isossa osassa matkoilla ja siksi siihen menee rahaa enemmän kuin on täysin välttämätöntä. Tosin emme käyneet kuin kerran vähän fiinimmässä ravintolassa. Muut ateriat söimme ihan perustasoisissa paikoissa, joskin otimme yleensä 2-3 ruokalajia per ateria, myös lounaalla. Ruokajuomaksi nautimme kohtuudella viiniä tai olutta. Parempi puolisko usein tyytyi veteen joko kuplilla tai ilman.

Muut kirjoituset aiheesta Pariisi:

Kirjoita kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *