Aikoinaan ihan ensimmäisellä Pariisin matkalla eksyimme latinalaiskorttelin alueella lounaalle pieneen bretagnelaiseen crêperavintolaan nimeltään Crêperie des Pecheurs. Ruokalistalla tosiaan oli lähes pelkästään täytettyjä lettuja sekä suolaisina että makeina. Muutama annos mereneläviä oli näiden lisäksi otettu mukaan. Juomana tarjoiltiin todella hyvää bretagnelaista omenasiideriä.

Paikka on edelleen olemassa, eikä se ole juuri muuttunut. Ravintola on sisustettu kovin merihenkisesti. Olo on kuin olisi syömässä ahtaassa vanhassa laivassa. Ensimmäisellä reissullamme halusimme vielä viimeisenä päivänä palata tähän ravintolaan, mutta sen löytäminen tuotti hieman ongelmia. Lopulta kuitenkin onnistuimme ravintolan paikallistamaan.

Ravintolan osoitetta emme tietenkään hoksanneet ottaa talteen. Nimikään ei ollut jäänyt mieleen ja siksi seuraavallakin reissulla perille löytäminen tuotti ongelmia. Sininen ovi oli kuitenkin tuttu ja kohdalle sattuessamme tunnistimme paikan oitis. Onneksi nyt sentään osoite on tiedossa.

Ravintola sijaitsee kapealla kadulla rue Saint André des Arts (numerossa 27), joka kulkee latinalaiskorttelin alueella Place Saint André des Artsin aukiolta rue Dauphinelle asti.

Suolaiset crêpet (eli oikeastaan galetteja) ovat ravintolassa oikein maukkaita. Ne on tehty ainakin osittain tattarijauhoista ja siksi ne ovat vähän tummempia kuin vehnäjauhoista tehdyt. Tämä sopii hyvin suolaisiin crêpeihin. Makeat ovat nekin hyviä, mutta ei kannata odottaa mitään superihmeellistä. Ja sitä siideriä kannattaa ehdottomasti tilata mukillinen tai vaikka koko pullo (0,7 litraa).

Lisää aiheesta:
Uusi vuosi Pariisissa
Reissun tilinpäätös

Muut kirjoituset aiheesta Pariisi:

Kirjoita kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *