Riikassa kävin noin kuukautta aiemmin työmatkalla. Nyt päätimme ihan omatoimisesti piipahtaa pääsiäisviikonloppuna yöpymässä Tallinnassa. Minulle tämä oli ensimmäinen yöpyminen Virossa. Parempi puolisko on tällä sektorilla kokeneempi. Matka taittui Viking XPRS-laivalla. Lakon uhka hieman loi jännitystä reissun onnistumisen suhteen, mutta onneksi työtaistelulta vältyttiin.

Aiemmilla pikapyrähdyksillä Tallinnassa olen ehtinyt lähinnä kiertelemään vanhassa kaupungissa. Hotellimme Nordic Hotel Forum sijaitsi ihan vanhan kaupungin nurkalla. Jälleen askel vei suoraan mukulakivikaduille ja siellähän se aika taas kului pääosin.

Varasimme matkan pakettina Vikingin kautta. Tämä näytti olevan halvin vaihtoehto. Joku matkatoimisto tarjosi kohtalaisen saman hintaista pakettia, mutta aikataulut eivät kuulostaneet siinä paketissa yhtä hyviltä. Vikingin laiva-hotelli -paketin hinnaksi muodostui 165€ kahdelta hengeltä sisältäen hytin molempiin suuntiin Viking XPRS -laivalla. Hytti oli ehkä ylimääräistä luksusta ja ilman sitä olisi selvinnyt viitisen kymppiä edullisemmin. Mutta olihan se toki mukava jättää ulkovaatteet ja reput hyttiin laivalla liikuskellessa.

Hotellista olimme etukäteen kuulleet hyvää tuttaviltamme. Olipa parempi puolisko käynyt aulassa piipahtamassakin jonkin aiemman reissun yhteydessä.

Hotelli oli varsin modernin oloinen. Palvelu pelasi hyvin ja hintaan sisältynyt aamiainenkin oli oikein kelvollinen. Vikingin bussi toi suoraan kadun toiselle puolelle Hotel Virun eteen. Kyseinen naapurihotelli toimi myös hyvänä maamerkkinä suunnistusta helpottamassa. Matka satamasta ei lopulta ollut kummoinen, joten ihan turhaan änkesimme ahtaaseen bussiin mukaan.

Hotellihuone oli asiallisen kokoinen. Yhden yön matkatavarat eivät vieneet paljon tilaa, mutta isompienkin pakaasien kanssa huoneeseen olisi mahtunut hyvin. Huoneesta löytyi turvalokero, minibaari sekä jonkin verran kaappitilaa. TV löytyi myös, mutta sen kanavatarjontaan emme tutustuneet. Langaton lähiverkko oli ilmainen. Sen kentän voimakkuus vaihteli ainakin huoneessa melkoisesti. Ajoittain toiminta oli oikein sujuvaa, välillä yhteyttä ei saanut oikein aikaiseksi mihinkään.

Kylpyhuone oli asiallinen ja varsin kivan näköinen. Yksi kylpyhuoneen kulmista oli lasia. Siinä olevat kukkakuviot kuitenkin tekivät siitä vain osittain läpinäkyvän. Muusta huoneesta näkyi kylpyhuoneeseen vain varjoja. Läpinäkyvyys tuskin siis on kenenkään mielestä kiusallisella tasolla.

Hotellin yhteydessä oli myös spa, jossa oli tarjolla kaikenlaisia kauneushoitoja Suomen hintatasoa edullisemmin. Paremman puoliskon nauttiessa tarjonnasta kulutin minä kengänpohjia vanhan kaupungin kujilla.

Saapumispäivänämme oli keli aluksi varsin harmaan näköinen. Kaupungilla kameraa yksin ulkoiluttaessani sateli jopa hetken ajan vettä ihan sen verran, että kuvauskalusto piti laittaa suojaan ja sateenvarjokin avata.

Onnistuin kiertämään kaukaa vanhan kaupungin kaikki keskeiset paikat ensimmäisellä kierroksellani. Vastaan tuli lähinnä kaupungin muuria ja sen torneja.

Tämä ei toki haitannut, sillä olen aiemmilla kerroilla pysytellyt juuri niillä keskeisimmillä paikoilla. Tämän kertainen kierros oli siis hyvää vaihtelua.

Syrjäisemmillä paikoilla oli myös huomattavan vähän turisteja liikkeellä. Sainkin siis kävellä lähes yksikseni.

Vasta hotellin lähellä vanhan kaupungin portin kohdalla oli jonkinlaista vilskettä ja vilinää havaittavissa.

Toinen kiva juttu vanhan kaupugin laitakujilla oli keskeisempiä paikkoja hieman rosoisempi fiilis. Tuli hieman mieleen Lissabonin vastaavat seudut.

Lähempänä hotellia oli jo nähtävissä vähän modernimpaakin arkkitehtuuria.

Lopulta päädyimme vielä vaeltelemaan yhdessäkin vanhaan kaupunkiin matkalla illalliselle. Lähdimme liikkeelle niin hyvissä ajoin suhteessa pöytävaraukseemme, että ehdimme kiertää melkoisen lenkin.

Vastaava kierros syntyi vielä paluupäivänä matkalla lounaalle. Olimme nähneet edellisenä iltana varsin suositun oloisen sushipaikan, jonne päädyimme lopulta lounaalle ennen paluumatkaa satamaan.

Tällaiset vanhat kivitalot ja talviset lehdettömät puut sopivat jotenkin valtavan hyvin yhteen. Tarkoitus olisi käväistä Tallinnassa vielä kevään tullen uudestaan. Kaupunki on toki hieno myös luonnon herättyä talviuniltaan.

Mukulakivikaduilla tallatessa mieleen tuli ensimmäinen pikavierailuni Tallinnaan. Olin silloin kuullut Tallinnan vanhan kaupungin olevan hieno, mutta silti se osasi yllättää. Alue on häkellyttävän suuri. Näin Helsingissä asuvana voi tuntea olevansa todella etuoikeutettu, kun voi pyrähtää tällaiseen upeaan kaupunkiin ihan päiväseltään piipahtamaan.

Kaikki kirjoitukset aiheesta Tallinna:

Kirjoita kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *