Joulukuu on täällä taas ja on siis aika aloittaa joulukalenteri. Tällä kertaa joulukalenterini teemana ovat Unescon maailmanperintökohteet. Ensimmäiseen luukkuun olen piilottanut kohteen, jonka kuuluminen Unescon listalle tuli minulle yllätyksenä. Tai siis onhan tämä todella upea ja historiallisesti merkittävä kohde, mutta en vain ollut koskaan tätä tietoa mistään bongannut. Vastaavia tapauksia löytyy muutamasta muustakin luukusta.

Kyseessä on Prahan vanhakaupunki. Olen käynyt Prahassa kaksi kertaa ja lähinnä liikkunut juuri vanhankaupungin alueella. Tienoo on todella kaunista ja vertaankin sitä usein Pariisiin. Erityisesti tykkään siitä, että vanhoja upeita rakennuksia on niin paljon jäljellä. Näitä on nähtävillä useilta eri aikakausilta. 1300- ja 1400-lukujen goottilaiset ja 1700-luvun barokki-tyyliset rakennukset erityisesti hivelevät minun silmääni.

Prahassa on monia upeita kirkkoja, valtava linna sekä lukematon joukko kohti taivasta kohoavia torneja. Suosittelen etsimään jonkin korkean näköalapaikan, josta näitä talojen kattojen yläpuolelle kohoavia piikkejä voi ihailla.

Prahan vanhakaupunki on ollut maailmanperintökohde vuodesta 1992 lähtien. Unescon perustelut kohteen liittämiselle maailmanperintöluetteloon löytyvät täältä.

Lisää aiheesta:
Kaarlensilta
Prahan linna

Kaikki joulukalenterin luukut:

Kirjoita kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *