Päivien lyhentyessä lyhentymistään on aika suunnata jälleen kesäisiin tunnelmiin. Joulukalenterin viides luukku vie helteiseen Roomaan, jossa vierailimme viimeksi kesällä 2017 Etelä-Italian kierroksemme päätteeksi.

Olimme olleet liikkeellä Italiassa Roomaan saapuessamme jo reilut kaksi viikkoa. Koko matkan ajan sää oli edennyt lämpimämpään suuntaan. Viileä se ei ollut alkujaankaan, joten viimeisenä Roomassa viettämänämme päivänä lämpötila oli monelle turistille jo liian korkea. Vaan ei meille kesän lapsille, me jalkauduimme reippaasti kaduille koko päiväksi ennen alkuillan paluulentoa kotiin.

Lähdimme liikkeelle hotelliltamme läheltä Terminin asemaa kohti Doria Pamphiljin suvun kotipalatsia ja taidemuseota Doria Pamphilj Gallerya. Todella upeaan palatsiin tutustuttuamme jatkoimme matkaamme aina välillä mielenkiintoisiin kirkkoihin pistäytyen. Kirkkojahan Roomassa on melkoisesti. Lopulta löysimme itsemme espanjalaisilta portailta, jossa oli hämmentävän vähän väkeä. Vain joitain ihmisiä istuskeli portailla varjon puolella, tuolloin istuminen portailla kun oli vielä sallittua. Edellisen kerran paikalla vierailtuamme pari päivää aiemmin väkeä oli riittänyt portailla tungokseksi asti.

Viereisen apteekin lämpömittari selitti yleisökadon. Elohopea oli kohonnut mittarin mukaan jo 43 asteen lukemiin. Tässä oli varmasti pari astetta ylimääräistä, mutta yhtä kaikki lämmintä riitti. Keskipäivän auringon armoton porotus pilvettömältä taivaalta lisäsi vielä vähän löylyä. Hörppäsimme vettä ja jatkoimme matkaa.

Kierroksemme sisälsi vielä piipahduksen ihan kelvolliseen pizzeriaan, jossa nautimme vierailumme Rooman osuuden parhaat pizzat. Tosin ei niilläkään ollut mitään jakoja Napolin tarjontaan verrattuna. Ruokailun jälkeen jatkoimme matkaa takaisin hotellille, jossa poimimme matkatavaramme ja hyppäsimme junaan kohti lentokenttää.

Muut joulukalenterin luukut:

2 kommenttia

    1. Aron 5.12.2019 at 09:04

      Totta. Paikka on lattiasta kattoon täynnä upeita maalauksia ja lisäksi koko rakennus on upea. Eikä ollut juuri muita turisteja.

      Vastaa

Kirjoita kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.