Tammikuu tuo aina tullessaan Matkamessut Helsingin Messukeskuksessa. Tämä Pohjois-Euroopan suurin matkailutapahtuma on meillä ollut käytännössä joka vuosi ohjelmassa, vaikka usein kierros onkin ollut varsin pikainen. Tällä kertaa oli vuorossa vähän erilainen messukokemus.

Tänä vuonna olin bloggaajan roolissa liikkeellä, joten pääsin tutustumaan tarjontaan ensimmäisten joukossa heti ammattilaispäivänä. Kiersin aluetta uusien bloggaajatuttavuuksien Anna-Marian, Helin, Hetan, Mimmun ja Noran kanssa. Tapasin paljon muitakin hengenheimolaisia ja kävinpä vielä hetken istumassa iltaakin tämän porukan kanssa. Harmi, että jouduin poistumaan aikaisin. Koko päivä hujahti ohi pikavauhtia.

Kävimme vielä paremman puoliskon kanssa lauantaina uudella messukierroksella. Tällä kertaa tosin  kuuntelimme vain Rantapallon lavalla käydyn Jenkki-roadtrip -aiheisen paneelikeskustelun. Panelisteina toimivat Kirsi Suomi-Amerikka Yhdistysten liitosta sekä bloggaajat Ulla (Stilettikorkokanta) ja Sonja (Fiftyfifty).

Messuosastoista keskityin tulevien reissujen kannalta oleellisiin. Siispä USA:n ja Icelandairin osastojen kohdalla pysähdyin vähän pidempään. Myös Japanin osaston kävin tarkistamassa.

Ihan satunnaisista bongauksista voisin mainita Ugandan safarit ja ruandalaisen kahvin, joihin tutustuin pikaisesti. Lisäksi bongasin kotimaisen kuohuviinituottaja Brinkhall’sin. Viini tehdään omenasta, mutta perinteisellä samppanjamenetelmällä. Hurjaa, tähän pitää tutustua tarkemmin!

Vaan hetkinen, kelataanpas takaisinpäin. Viimeksi kerroin kevään suunnitelmiimme (ks. aiempi juonipaljastuspostaus) kuuluvan Myanmarin ja Pietarin. Mitäs niille tapahtui? Miten USA ja islantilainen lentoyhtiö mahtuvat mukaan kuvaan?

No, vastaus on yksinkertainen: suunnitelmiin tuli pieniä muutoksia. Pietari on edelleen listalla, sen aika voisi olla loppukeväästä. Myanmar sen sijaan sai siirtyä eteenpäin. Toiveita olisi saada se mahdutettua syksylle, mutta niin pitkälle ei vielä kristallipallon kantama yllä.

Myanmarin matkan tilalle tuli kaksi muuta reissua. Ensin käväisemme reilun viikon tallaamassa New Yorkin katuja. Lennot ja alustava majoitus on jo varattuna, joten tästä ei enää peräännytä. Ajankohdasta ja puuttuvasta joustonvarasta johtuen halpoja messutarjouslentoja emme saaneet, vaan jouduimme maksamaan jälleen vähän ylimääräistä.

Toinen matka suuntautuu Islantiin. Parempi puoliskoni käy kavereidensa kanssa keväällä Torontossa ja palaa kotiin Reykjavikin kautta. Tuohon yhteyteen oli helppo, kiitos Icelandairin, ottaa muutaman päivän pysähdys. Minä saavun Helsingistä vastaan ja vietämme kolme päivää yhdessä tähän tarujen saareen tutustuen. Idea on vielä niin tuore, ettei tarkempia suunnitelmia ole valmiina. Onneksi matkaopas löytyi jo hyllystä kaverin omakohtaisilla havainnoilla täydennettynä. Tämäkin matka on jo lyöty lukkoon varatun lennon muodossa.

Tarinan juoni siis yllättäen otti ja muuttui, mutta näinhän elämässä tapaa käydä. Olen molemmista reissuista ihan superinnoissani. En millään malttaisi odottaa matkavuoden aloitusta. Jälleen otan mielelläni vastaan vinkkejä kevään kohteiden osalta. Etenkin Islannin vinkit ovat kovin tervetulleita.

Kirjoita kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *