Ulkona sateen ropistessa ikkunaan ja raskaiden pilvien peittäessä auringon pakottaen sytyttämään valot keskellä päivää, tarttuu käsi kuin huomaamatta matkaopaskirjaan ja mieli matkaa kohti uusia seikkailuja maailmalla.

Tällä kertaa kirjoja löytyykin luettavaksi useampi kappale. Paljousalennuksesta innostuneena tilasin kaikkia tulevia reissusuunnitelmia varten kirjan hyllyyn valmiiksi. Kun nyt ensimmäinen rahallinen panostus näitä tulevia seikkailuja varten on tehty, ajattelin itselleni hyvin epätyypillisesti valottaa suunnitelmiani jo vähän etukäteen täälläkin.

Andalusia

Aakkosjärjestyksessäkin ensimmäinen näistä kohteista, Espanjan Andalusia, on ainoa täysin varma seikkailu. Sen alkuun ei ole enää aikaa kuin alle kuukausi, ehdimme siis tuonne Aurinkorannikolle vielä tämän vuoden puolella. Aika tuntuu kuitenkin paljon tuota pidemmältä, koska välissä on vielä muutto uuteen kotiin.

Andalusia päätyi kohteeksi oikeastaan vähän sattumalta. Onnistuin arvonnasta voittamaan viikoksi käyttööni työnantajan lomahuoneiston Marbellan läheltä. Aurinkorannikolla ei ole joulukuussa hellettä, mutta on siellä sentään lämpimämpi kuin Suomessa.

Kun tuo majapaikka on varsin edullinen, SASin suorat lennot kahdelta maksoivat vähän reilut 300 euroa, eikä vuokra-autokaan viikoksi kovin kallis ollut, ei tällaisesta tilaisuudesta voinut kieltäytyä. Varmuudeksi laitoin arvan vetämään seuraavallekin vuodelle. Kovasti mielenkiintoista nähtävää näkyy tuollakin olevan. Pari työkaveria on jo käynyt noilta tienoilta keräilemässä hyviä vinkkejä.

Mieli tekisi vähintään käydä Gibraltarilla ja ehkä Cádizissa. Ronda olisi myös hauska nähdä. Lähdemme liikkeelle kohtalaisen kevyellä suunnittelulla. Tarkoitus on mennä vähän päivän fiiliksen mukaan ja rentoutua muuttohässäkän jälkeen.

Andalusian vinkkejä olen lukenut matkaoppaan lisäksi myös seuraavista blogeista:

Jälkihuomautus: Unelmatrippi-blogissa on myös mielenkiintoisia postauksia Andalusian kohteista (kiitokset Jennille vinkeistä kommentin muodossa):

Myanmar

Myanmar on ollut suunnitelmissa jo pitkään. Olemme puhuneet aiheesta useamman vuoden ajan. Ehkä nyt vihdoin olisi aika raivata kalenterista tilaa. Tarkempi ajoitus on vielä mysteeri, mutta toivottavasti se tästä lähiaikoina täsmentyy.

Haluaisimme nähdä kaupungit Yangonin ja Mandalayn, Baganin temppelit sekä Inle-järven. Baganissa olisi kiva kohota taivaalle kuumailmapallolla auringonnousun aikaan. Vaan katsotaan uskallanko, korkeanpaikankammoinen kun olen.

Myanmarista pyysin taannoin kanssabloggaajilta vinkkejä ja tällaisia käsiä nousi ylös:

Pietari

Pietari nousi esille kaveripariskunnan kanssa keskustellessa. Meillä on kovin erilainen maku kohteiden suhteen, mutta Pietarin kohdalla näytti löytyvän yhtymäkohta. He ovat siellä jo käyneet, me emme vielä. Aluksi puhuimme jo tästä syksystä, mutta yhteisen aikataulun löytymisen mahdottomuus pakotti siirtämään projektin vuoden 2018 puolelle. Toivottavasti silloin on parempi onni matkassa. Jotenkin tuntuu säälittävältä, että muutaman tunnin junamatkan päässä kotikaupungista sijaitseva vieraan maan metropoli on jäänyt näkemättä.

Pietarissa haluan kävellä kaduilla ihailemassa valokuvista tuttuja upeita rakennuksia. Odotan myös venäläistä ruokaa, josta minulla on aika vähän kokemuksia.

Pietarin vinkkeihin olen törmännyt mm. seuraavissa blogeissa:

Japani

Olen lähdössä kolmen kaverin kanssa kiertämään Japania kahdeksi viikoksi kesällä 2018. En ole juuri lainkaan matkaillut muiden kuin puolisoni kanssa, joten luvassa on ihan uudenlainen seikkailu. Myös kohde on ennalta täysin vieras. Onneksi yksi porukasta on kuitenkin kokenut Japanin kävijä, kielen osaaja ja kulttuurin tuntija.

Tokioon olisi kiva tutustua. Osaka kiinnostaisi, samoin myös Kioto. Hiroshima olisi ihan yleissivistyksen takia tärkeä kohde ja ehkä joku eteläinen rantakohdekin kelpaisi ohjelmaan. Saa nähdä mitä kaikkea aikatauluun mahtuu. Onneksi junalla pääsee.

Vinkkejä Japaniin olen lueskellut seuraavista blogeista:

Eikä siinä vielä kaikki

Japanin matkan yhteyteen on suunnitteilla oman ruokakunnan kesken parin viikon seikkailu. Minä jatkan matkaa suoraan Japanista, parempi puolisko saapuu kohteeseen Suomesta. Tässä vaiheessa suunnittelua vaihtoehtoja on vielä ihan liikaa, että niistä voisi sen tarkemmin puhua. Voisimme esimerkiksi tutustua Etelä-Koreaan tai sitten ehkä roadtrippailla vaihteeksi Jenkeissä. Tai sitten teemme jotain ihan muuta. Koko tarinan tuleva juoni ei siis ole vielä edes käsikirjoittajalla tiedossa kuin luonnoksen tasolla.

Onko sinulla jotain vinkkejä johonkin näistä kohteista? Entä osaisitko ehdottaa jotain kätevällä etäisyydellä Japanista sijaitsevaa kohdetta, johon meidän kannattaisi suunnata lopun kesäloman ajaksi? Kommentit ovat enemmän kuin tervetulleita!

2 kommenttia

 1. Jenni / Unelmatrippi 9.12.2017 at 10:05

  Mukavalta kuulostavia suunnitelmia! Gibraltaria en itse pitänyt kovin kiinnostavana paikkana, mutta pitihän siellä mielenkiinnosta käydä. 🙂 Sen sijaan suosittelen Caminito del Reyn upeaa kävelyreittiä ja Rondaa, jonka olitkin listannut. Lisäksi suosittelen ilman muuta Granadaa, joka on jo itsessään kiva paikka, mutta tietenkin siellä kannattaa käydä upeassa Alhambrassa. Jos kiinnostaa lukea näistä kokemuksia, niin mun blogista löytyy juttua sekä Caminito del Reystä, Rondasta että Alhambrasta. Itse haluaisin Granadaan uudelleen, sen verran hyvä fiilis jäi edellisestä kerrasta. Käytiin siellä vuosi sitten talvella.

  Vastaa
  1. Aron 9.12.2017 at 12:35

   Kiitokset vinkeistä. Katsotaan mitä jaksetaan. Ollaan kumpikin muuttohässäkän jäljiltä vähän poikki ja matkakumppani lisäksi flunssassa. Ainakin vaellus jää pois laskuista. 🙂

   Vastaa

Kirjoita kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *