Merenrannalla Miamin Coconut Groven kaupunginosassa sijaitseva upea museo Viscaya Museum & Gardens on maatalouskoneiden valmistuksella rikastuneen teollisuuspohatta James Deeringin entinen huvila. 1920-luvulla valmistuneen huvilan tilukset ovat kaikkiaan liki 73 hehtaarin laajuiset.

Museo sijaitsee noin viiden minuutin ajomatkan päässä etelään päin Miamin keskustasta. Museoon kuuluu sekä itse huvila että sen upea puutarha. Huvilan huikean hienoissa sisätiloissa ei ole luvallista ottaa valokuvia, joten ne on käytävä itse katsomassa. Puutarhassa sen sijaan saa antaa kameran laulaa vapaasti. Paikka onkin niin upea, että kuvia tuli otettua iso kasa.

Mereen rajoittuvan puutarhan laidoilla on mangrovemetsää. Satuimme bongaamaan mangroven kätköistä puoliksi veden alla köllöttelemästä amerikankrokotiilin.

Huvilan sisätiloissa on paljon katseltavaa. Kolmessa kerroksessa on useita huoneita, joista jokainen edustaa eri aikakautta. Sisustus on toteutettu Euroopasta kuljetetuin materiaalein. Samoin taideteokset ovat eurooppalaista alkuperää. Epäilimme lopputuloksen olevan täysin mauton sillisalaatti, mutta yllätykseksemme huvila olikin todella upea sisältäkin päin. Sisätiloissa on myös tarjolla ilmainen wifi.

Puutarhassa on useita pieniä erikoisosia, kuten orkideapuutarha ja kaktuspuutarha.

Puutarhan eteen on nähty kovasti vaivaa. Pensaat on leikattu tarkasti haluttuun muotoon.

Huvilan sisätiloista nappasin lopulta yhden kuvan, kun kävimme kahvilan perällä teesalongin puolella nauttimassa kevyttä luonasta. Paikan kahvila oli ihan hauska ja vanha teesalonki etenkin oli oikein hieno.

Vizcaya Museum & Gardens on upea vierailukohde. Se sijaitsee varsin kätevästi matkalla Miamin kansainvälisen lentokentältä Miami Beachille. Tämä pieni mutka matkalla kannattaa ehdottomasti tehdä.

Muut kirjoitukset aiheesta Miami:

Kirjoita kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *