Kalifornian rannikolla viime kesän roadtripillä ajellessamme reitillemme sattui jo vanhoista Warner Brosin piirretyistä mieleen jäänyt rantalomakohde Pismo Beach. Tämä hieman vanhahtava paikka päätyi vierailukohteeksi juuri Väiski Vemmelsäären ja Repe Sorsan Ali Baba Bunny -seikkailun takia.

Maailman simpukkapääkaupungiksi itsensä 1950-luvulla nimennyt noin 7500 asukkaan Pismo Beach on varsin sympaattisen oloinen. Kaupunki sijaitsee suunnilleen puolivälissä matkalla San Franciscosta Los Angelesiin.

Pismo Beachissa meren herkkuja on tarjolla paljon, erityisesti chowder-tyyppistä äyriäiskeittoa tarjoavia ravintoloita näkyi useita. Hiekkaranta on todella upea ja sitä kyllä riittää kaikille, vaikka väkeä olisi vähän enemmänkin. Nyt jo unohdetun simpukkapääkaupunkiteeman peruja on vielä vuosittain lokakuussa järjestettävä simpukkafestivaali.

Tyynenmeren rannikolla kulkeva kylmä merivirta teki tehtävänsä ja heinäkuun toisena päivänä keli ei erityisesti houkutellut rannalle makoilemaan. Lämpötila oli juuri ja juuri alle 20 asteen ja tuuli oli varsin vilpoinen. Keskimäärin kesäkaudella lämpötila on kaupungissa vähän yli 20 asteen, eli semmoista kelvollista Suomen kesäsäätä on tarjolla. Aurinko paistanee kuitenkin varmemmin kuin Suomessa.

Perijenkkiläisen rantakaupungin tyyliin kuuluu aina hyvän kokoinen laituri. Tokihan Pismo Beachissakin sellainen on. Laiturilla on pieni turisti-infokioski.

Pismo Beachissa on myös muutakin nähtävää kuin hiekkaranta. Kaupungin pohjoisreunan rantakallioilta voi bongailla merestä kohoavilla kivillä pesiviä lintuja. Ainakin pelikaaneja riittää. Lokakuusta helmikuuhun Pismo Beachin lähistön eukalyptuspuissa talvehtii oranssi-mustia monarkkiperhosia valtavina parvina.

Muut kirjoitukset aiheesta Kalifornia:

Kirjoita kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *