Kuten laulussakin todetaan, on New York niin kiva kaupunki, että se on nimetty kahdesti: New York, New York. Kevään matkasuunnitelmiimme tuli yllättävä muutos ja päädyimmekin varaamaan lennot tähän kaupunkien kaupunkiin. Tuttu New York sopii reilun viikon pyrähdykseen paremmin kuin uusi Aasian kohde, New Yorkissa kun ei tarvitse enää tuhlata aikaa perusihmettelyyn. Lentojakin on tarjolla ihan suoraan perille asti ilman vaihtoja.

Tälle kerralle on suunnitelmia jo valmiina jonkin verran. Koska Manhattania ja Brooklynia on jo tullut koluttua, voisi olla kiva käydä Bronxissa ja Queensissa (Realistinen optimisti Timo vinkkasi Queensin maailmannäyttelyalueen) vaihteen vuoksi. Majoituksen olemme kuitenkin varanneet tutuilta tienoilta Manhattanin Midtownista, joten myös näitä kulmia tulee varmasti kierrettyä. Jonkinlainen ruoka-aiheinen kiertokävely voisi olla kiva juttu (kiitos vinkistä Joko mennään -blogin Rosalle).


Viimeisimmällä New Yorkin vierailulla kaupungin korkein pilvenpiirtäjä One World Trade Center oli jo harjakorkeudessaan, mutta sisäpuolella työt olivat edelleen kesken. Nyt rakennus näköalatasanteineen on jo käytössä. Sinne haluan ehdottomasti vierailulle. Muutoinkin koko World Trade Centerin alue alkaa olla kohtalaisen valmis. Tavoitteena on käydä uusimassa vuonna 2002 ottamani valokuva. Tuolloin koko alue oli vain valtava monttu. Ero näiden kahden kuvan välillä tulee siis olemaan melkoinen.

One World Trade Centerin lisäksi toinenkin korkea paikka olisi kiva. Voisimme käydä vaikkapa Top of the Rockissa. Minähän olen korkeanpaikankammoinen. Brooklynin sillalle haluaisin päästä kipuamaan, se kun on vielä kokematta.

Pari burgeripaikkaa tulee varmasti testattua ja joitain muitakin ameriikan herkkuja maisteltua. Pöytävarauksenkin ehdimme jo tekemään Minetta Taverniin, jonka burgeria Anthony Bourdain jossain ohjelmassaan kehui. Edellisellä vierailulla yritimme tuonne syömään ilman varausta huonolla menestyksellä. Viikonloppuna näytti täydeltä nytkin jo viikkoja ennen ajankohtaa.

Yleensä olemme käyneet New Yorkissa katsomassa jonkin musikaalin. Tällä kertaa teatteri jäänee väliin. Teemme nimittäin ihan uuden aluevaltauksen ja käymme NHL-ottelussa. En ole mikään penkkiurheilija (poislukien golf) ja olen ihan pihalla koko NHL-meiningistä. Olemme kuitenkin kerran olleet katsomassa baseball-ottelua ja se oli ihan positiivinen kokemus. Tämä siis siitä huolimatta, että baseball on lajina ihan tolkuttoman tylsä. Jääkiekossa ehkä tapahtuu enemmän, ainakin näin muistelen omilta pelivuosiltani ala-asteelta. Lupaan yrittää opetella edes joukkueiden nimet ennen ottelua.

Isoin ero tässä vierailussa aiempiin verrattuna on kuitenkin vuodenaika. Aiemmin olemme kokeneet New Yorkin vain kesällä. Lämpötila tulee nyt oletettavasti olemaan 15 asteen alapuolella, kun aiemmin sää on ollut helteistä. Parhaana päivänä olemme saaneet nauttia jopa 40 asteen helteestä. Tällä kertaa siis matkalaukun sisältö näyttää jonkin verran erilaiselta aiempiin New Yorkin reissuihin verrattuna.

Eikä siinä vielä kaikki. Olen lukenut New Yorkin tärppejä myös muista matkablogeista. Tässä muutamia esimerkkejä:

Kun vielä hyllystä löytyy useampikin opaskirja, ja uusin versio Lonely Planetin New Yorkin oppaastakin tuli jo sähköisenä hankittua, ei ideoista tule olemaan pulaa. Palaan aiheeseen matkan jälkeen matkakertomuksen muodossa. Sitten selviää teimmekö lopulta mitään ennakolta suunniteltua.

Miltäs kuulostaa? Oletko jo käynyt New Yorkissa? Haaveiletko matkasta sinne vai eikö voisi vähempää kiinnostaa? Olisiko sinulla meille hyviä vinkkejä matkan varalle?

Muut kirjoitukset aiheesta New York:

10 kommenttia

 1. Mika / Lähtöportti 18.3.2018 at 16:32

  New Yorkhan on aina hyvä idea! Olen käynyt vain kerran, mutta haluaisin palata vielä monta kertaa takaisin. Urheilutapahtumat ovat Jenkeissä aina iso show, jossa viihteeseen on panostettu ja tapahtuma tarjoaa elämyksiä vaikkei itse pelistä kauheasti välittäisikään. Vinkkejä ei kaupunkia paremmin tuntevalle ole paljoa annettavana, mutta jos Aasia-idea jäi kaivelemaan niin Joe's Shanghain dumplingit ovat kokeilemisen arvoisia (herkullista ja autenttista, muttei viihtyisin mahdollinen ravintola) ja päälle suklaaöverit Max Brennerillä 😀

  Vastaa
  1. Aron 18.3.2018 at 17:31

   Juuri tuon shown takia olemme lätkämatsiin menossa. Varmasti tulee olemaan hauskaa. Täytyy varmuudeksi kuitenkin päättää kumpaa joukkuetta kannattaa, niin tulee vielä lisäjännitystä. Paikan päällä tunnelma kuitenkin tarttuu ja oman suosikin puolesta alkaa jännittää, vaikka sen suosikin olisikin valinnut vasta ovella. 🙂

   Kiitos, sinullahan oli mainioita vinkkejä tarjota. Joe's Shanghai ei ole ennalta tuttu, mutta dumplingit kiinnostavat aina. Laitoin heti paikan koordinaatit kartalle talteen. Näkyy yksi pisteistä olevan säädyllisen matkan päässä hotellilta. Suklaaövereihin suhtauden enemmän varauksella, mutta laitanpa tuonkin nimen mieleen.

   Vastaa
 2. Sonja | FIFTYFIFTY 24.3.2018 at 12:31

  Oi että, nyt tuli tännekin New York -kuume! 😀 Ihan huippua, että ootte menossa sinne, ja ihan totta, että se sopii paremmin viikon reissulle kuin jokin Aasian suurkaupunki. Teidän suunnielmat kuulostaa todella hyviltä. Mäkin tahtoisin nähdä Nykin vähän eri vuodenaikana kuin helteisä alkusyksyn päivänä. Muuten, burgereista tuli mieleen, että Five Guys on sellainen ketju, jota on kehuttu kovasti. Halpa kuin mikä, mutta hyvä purilaiset. 🙂

  Vastaa
  1. Aron 24.3.2018 at 14:02

   Näinhän se menee, matkablogien lukeminen on vaarallista. 🙂 Saapi nähdä, olenko tästä vuodenajasta yhtä innoissani sitten paikan päällä. Sääennusteet eivät näytä kamalan lupaavilta. Tällä viikollakin tuolla sateli lunta. Mutta ainakin on vaihtelua aiempiin vierailuihin verrattuna.

   Five Guys on ketjuna tuttu, mutta New Yorkissa emme ole siellä käyneet. Vinkkisi innoittamana katsoin vähän noiden sijaintia kartalta ja peräti kaksi toimipaikkaa näyttäisi olevan kävelymatkan päässä hotellilta. Loistavaa.

   Vastaa
 3. Anna-Katri / Adalmina's Adventures 24.3.2018 at 16:20

  New Yorkissa olen vieraillut viimeksi yli 10 vuotta sitten, joten taitaisi jo olla korkea aika suunnata sinne takaisin! Ja kuten tuossa yllä kommentointiinkin jo, NY on varmasti aina hyvä valinta matkakohteeksi! Kivaa reissusuunnittelua ja tulevaa reissua sinulle! 🙂

  Vastaa
  1. Aron 24.3.2018 at 18:40

   Kiitos! Meillä edellisestä vierailusta on vain muutama vuosi, mutta silti tuo aika tuntuu kovin pitkältä. New York, kuten moni muukin kaupunkikohde, on siitä kiva, että siellä tapahtuu aina jotain uutta. Siksi sinne on aina kiva palata. Ja onhan tuolla nyt muutenkin vaikka kunka monta mielenkiintoista kulmaa näkemättä. Vaikea kuvitella, että voisin New Yorkiin koskaan kyllästyä.

   Vastaa
 4. Sandra 24.3.2018 at 20:16

  Et sanonut sitä suoraan postauksessa, mutta se on kyllä kiva jos käy ennestään tutussa paikassa ja silloin ei mene aikaa niihin alkuihmettelyihin ja kaikkien must-kohteiden kiertämiseen. Voi kokeilla eri kaupunginosia ja vähemmän kuuluisia nähtävyyksiä ja muutenkin nähdä ehkä lähemmin paikallista elämää.

  Mahtavaa matkaa teille! Mielellään kuulen lisää paikan päältä 🙂

  Vastaa
  1. Aron 24.3.2018 at 21:07

   Kiitos! Täällä jo aamuja lasketaan. 🙂 Fiiliksiä paikan päältä on luvassa Instan kautta ja blogissa sitten jälkikäteen.

   Kiteytit hyvin tuon tuttuun paikkaan palaamisen helppouden. Vaikka edellisen vierailun jälkeen moni pikkujuttu olisikin ehtinyt muuttua, ovat perusasiat kuitenkin ennallaan. Sitä ikään kuin jatkaa siitä mihin edellisellä kerralla jäi.

   Vastaa
 5. Kohteena maailma / Rami 25.3.2018 at 21:19

  Tässä itsekin juuri mietin, koska seuraavan kerran lempikaupunkini olisi vuorossa. Boudrainin ohjelmasta olen myös itse vinkkejä ottanut moniin kaupunkeihin. Sen noista burgereista kuitenkin sanon, että käykää syömässä The Spotted Pigissä burgeri ja pari pienpanimo-olutta kyytipojaksi. Varauksia sinne ei oteta, mutta esim viimeksi lounasaikaan pääsimme suoraan syömään. Michelintähden arvoinen paikka, ja kohtalainen hintatasoltaan. Jään odotteleen arviota Minetta Tavernista, se on itsellä listalla paikoista, minne pitää mennä.

  Vastaa
  1. Aron 26.3.2018 at 17:02

   Minetta Tavernista kyllä on vähintään jonkinlainen maininta luvassa. Sen verran olen tuota paikkaa odottanut, kun viimeksi ei sinne päästy. Spotted Pig jäänee tällä kertaa väliin, siellä olemme onneksi jo ehtineet käydä. Vinkki oli kuitenkin hyvä, sillä olen tuolla syönyt yhden parhaista burgereista ikinä. Shake Shackissa täytyy kuitenkin käydä joka kerta. Se on ehkä minulle se ykköspaikka. Muistelen, että sinuun se ei tainnut tehdä ihan yhtä suurta vaikutusta. 🙂 Toivottavasti sinullakin New York on pian taas vuorossa.

   Vastaa

Kirjoita kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *