Hongkongissa on vielä paljon brittiläisen siirtomaa-ajan muistoja jäljellä. Kaupungissa on myös tuon ajan peruina useita paikkoja, joissa voi nauttia peribrittiläistä iltapäiväteetä. Kenties upeimmat puitteet tälle rituaalille tarjoaa Hotelli Peninsulan barokkityylinen teesalonki, joka löytyy heti rakennuksen aulasta. Vaikka itse hotelli olikin meille turhan hintava, oli tähän pieneen luksukseen sentään budjetissa varaa. Kannattaa huomioida, että aularavintolan minimilaskutus on noin 40€ eli sitä halvemmalla tästä lystistä ei voi selvitä.

Hongkongin Peninsula avasi ovensa vuonna 1928. Sittemmin ketjuksi laajentunut Peninsula pitää ensimmäistä hotelliaan edelleen lippulaivanaan. Hotellin tavaramerkkinä ovat Rolls-Royce -autot, joiden värinä on ”Peninsulan vihreä”.  Olettaisin, että hotellivieraatkin voivat joutua jotain pientä ylimääräistä maksamaan näillä autoilla kruisailusta.

Teekattaus alkaa klo 14, eikä sinne oteta pöytävarauksia. Saapuessamme paikalle siinä varttia vaille kahden jonoa oli jo melkoisesti. Salonkiin kuitenkin mahtuu väkeä ihan kivasti ja niinpä meillekin pöytä löytyi. Jono eteni kohtalaisen hitaasti, sillä jokainen seurue johdateltiin pöytäänsä arvokkaasti ja kaikessa rauhassa.

Teekattaukseen kuului perinteisesti niin makeita kuin suolaisiakin tarjottavia. Suolaiset löytyivät keskikerroksesta, skonssit pohjalta ja makeat päältä. Tämä vähän hämäsi. Olisi tehnyt mieli aloittaa ylhäältä, mutta eihän makeilla voi aloittaa. Etenimmekin lopulta keskeltä alas päin ja sitten söimme makeat jälkiruoaksi.

Teevalikoimassa oli normaalien brittiläisten vaihtoehtojen lisäksi kiinalaisia teelaatuja. Valintamme osui Peninsulan omaan sekoitukseen. Tämä ei ollut mikään suosikki, mutta kävi syötävien kanssa ihan kivasti. Enemmän tykkäsimme dim sumien kanssa tarjottavasta jasmiiniteestä, vaikka se lieneekin kansankuppiloissa sitä halvinta mahdollista laatua. On kuin helmiä sioille heittäisi, kun meille hyvää teetä tarjoaa. Kahvi maistuu meille paremmin.

Pukukoodi tähän arvokkaaseen tilaan on smart casual. Ihan ykkösiä ei siis tarvitse laittaa päälle, mutta en nyt ihan sporttivaatteissakaan paikalle pöllähtäisi. Mannerkiinalaisille toki kaikki vaihtoehdot olivat mahdollisia, mutta emme nähneet ketään pois käännytettävän. Minulla ei ollut reissussa mitään erityisen hienoa vaatetta mukana, joten tyydyin farkkuihin ja pikeepaitaan. Jonossa kanssamme seisoneista ihmisistä olin tällä asuvalinnalla siellä fiineimmin pukeutuneen neljänneksen joukossa.

Tilasimme pelkän iltapäiväteen ilman mitään erityiskrumeluureja. Tarjolla olisi ollut mm. talon samppanjaa laseittain, mutta nämä jätimme nyt muille. Laskua kertyi meiltä kahdelta silti noin 86€ verran. Tässä oli mukana pakollinen 10% palvelumaksu, joka lisätään laskuun automaattisesti. Eihän tuo siis mitenkään edullista ollut, ihan selkeästi kyseessä oli Hongkongin vierailumme kallein ateria. Eikä tuolla nyt edes saanut nälkää kovin kauas häädettyä. Itse ruoan sijaan maksoimme enemmänkin miljööstä ja tunnelmasta. Saimme leikkiä hetken kuninkaallisia palvelijoiden hyöriessä ympärillä. Jos miljöön ja palvelun tuomaa lisäarvoa ei osaa arvostaa, kannattaa ruokailla muualla. Ruokalistan ja ravintolan aukioloajat voi tarkistaa paikan virallisilta sivuilta täältä.

Iltapäiväteetä voi siis nauttia muuallakin kuin Englannissa. Me olemme kokeilleet tätä hupia niin Nizzassa (ks. Iltapäiväteellä Hotel Negrescossa) kuin nyt siis Hongkongissakin. Missään emme ole selvinneet erityisen halvalla, mutta siitä huolimatta aiomme pitää kiinni tästä perinteestä matkoillamme.

Muut kirjoitukset aiheesta Hongkong:

2 kommenttia

 1. Abdullah K 10.7.2019 at 04:03

  Huikean mielenkiintoinen kohde kyllä. Ja hieno raportti!

  Vastaa
  1. Aron 10.7.2019 at 04:27

   Kiitos. Tämä oli kyllä kiva kokemus, suosittelen.

   Vastaa

Kirjoita kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *