Yhdeksäs luukku maailmanperintöjoulukalenteristani johdattelee lempikaupunkiini. Tämä kaupunki on rakentunut joen rannoille ja kahdelle joen saarelle. Varsinainen tämänkertainen maailmanperintökohde ovatkin kaupungin läpi virtaavan joen rannat, joilta löytyvät kaupungin tärkeimmät arkkitehtoniset aarteet.

Kyse on Pariisin läpi virtaavan Seinen rannoista, tarkemmin Pont de Sullyn ja Pont d’Iénan siltojen välillä. Tältä osuudelta löytyvät myös Seinen kaksi saarta, Ile de la Cité ja Ile St Louis. Kuvassa näkyvä 1300-luvulla valmistunut Notre Damen goottilainen katedraali on yksi alueen arkkitehtonisista mestariteoksista. Samaan joukkoon lukeutuvat myös muiden muassa Louvre, Eiffelin torni, ja Sainte Chapelle. Rakennusten lisäksi myös Seinen ylittävät sillat ovat upeita katsottavia.

Kuvaksi valitsin ihan tahallani Notre Damen vähän epätyypillisestä kulmasta katsottuna. Jokikaan ei kuvassa näy, vaikka kuvauspaikkana toiminut puisto on aivan joen rannassa.

Seinen rannat ovat kuuluneet mailmanperintöluetteloon vuodesta 1991. Unescon perustelut kohteen lisäämiselle luetteloon löytyvät täältä.

Lisää aiheesta:
Notre Damen katedraali
Conciergerie
Louvre
Eiffelin torni
Musée d’Orsay

Kaikki joulukalenterin luukut:

Kirjoita kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *