Sain Reissu-Janilta haasteen kirjoittaa reissu-unelmistani. Kyseessä on Kohteena maailma -blogin Ramin liikkeelle laittama haaste. En olekaan ennen saanut blogihaastetta.

Heti ensiksi totean, että olen tällaisissa listoissa todella huono. En ole mitään ämpärilistoja koskaan miettinyt. Muutoinkin olen vieraillut niin harvoissa paikoissa, etenkin matkabloggaajaksi, että olen jo aikaa sitten hyväksynyt suurimman osan maailmasta jäävän minulta kuitenkin näkemättä. Ideoin siis mieluummin vain vuoden-kahden aikajänteellä mahdollisia reissuja.

Tässä listalla on nyt siis mahdollisesti nopeastikin toteutuvia unelmia, mutta onnistuin muutaman vähän epätodennäköisemmänkin raapaisemaan mukaan. Noudatin muiden haasteeseen osallistuneiden tapaan Ramin alkuperäistä listaa kategorioista, vaikka oikeastaan säännöissä ei tästä mitään mainittukaan. Ohjeet löytyvät tekstin lopusta, samoin kuin viisi seuraavaa haastettua blogia.

Lähde: Pixabay

Paikka – Viskitislaamo

Tykkään skottiviskeistä, joskin juon ylipäänsä alkoholia varsin vähän. Pyhiinvaellusmatka Skotlannin tislaamoille on sellainen epämääräinen haave, jota en ole viitsinyt mitenkään aikatauluttaa. Skotlantia vastaan puhuu vahvasti sää, joka ei kyllä yhtään ole meille sopiva. Kenties siksi tälle unelmalle on vaikea löytää sopivaa hetkeä. Mahdollisesti tämä sopisi jonkin tulevan syntymäpäivämatkan aiheeksi.

Lähde: Pixabay

Tapahtuma – NFL-matsi

En ole mikään penkkiurheilun ystävä, enkä seuraa mitään koti- tai ulkomaisia palloilusarjoja. Silti tykkään käydä osallistumassa urheilutapahtumiin etenkin Jenkeissä. Baseball-matsi oli mielenkiintoinen, vaikka laji onkin umpitylsä. Jääkiekko on tutumpi, mutta siihenkään en ole viitsinyt rahojani kotimaassa sijoittaa. Silti edellisellä New Yorkin matkalla kävimme ottelun katsomassa. Jenkkifutis olisi nyt listalla seuraavana. On mahdollista, että tämä unelma toteutuu loppuvuodesta.

Kotimaan kohde – Saariston rengastie

Kotimaan matkailua emme harrasta juuri normaalin sukuloimisen lisäksi. Jotenkin olen ajatellut, että Suomea voi hyvin kiertää vaikka sitten kun lentäminen kielletään kokonaan tai tehdään ainakin tavalliselle ihmiselle kohtuuttoman hankalaksi ilmastonmuutoksen vuoksi. Kotimaan kohteista tällä hetkellä mielessä on lähinnä Saariston rengastie. Olemme käyneet ajamassa pienen matkan tätä tietä vieraillessamme upeassa Louhisaaren kartanossa. Tuolloin heräsi into kiertää reittiä enemmänkin. Saa nähdä, milloin kalenteristamme löytyy aikaa tälle unelmalle. Aika paljon lähempänä tämä kohde ainakin sijaitsee verrattuna muihin listalla.

Kaupunki – Tokio

Kaupunkikohteista oli vähän hankala nostaa mitään yksittäistä esille. On paljonkin kaupunkeja, joissa haluaisin käydä. Osa näistä on jo tuttuja ja osa vielä tuntemattomia. Tokio tuli mieleen lähinnä siksi, että kävin siellä viime kesänä kaveriporukan mukana. Seuraavalla kerralla haluaisin jakaa tämän kokemuksen vaimoni kanssa. Tokio ansaitsisi muutoinkin uuden mahdollisuuden. Se kärsi pikkuisen siitä, että se oli junamatkamme viimeinen kohde ja ainakin minulla alkoi olla selviä koti-ikävän oireita. Yleensä en kauheasti kotiinpaluuta haikaile, mutta ilman vaimoa reissussa tilanne oli toinen.

Lähde: Pixabay

Maa – Australia

Tätä kohtaa johduin pohtimaan oikein toden teolla. Olen halunnut jo todella pitkään nähdä Myanmarin ja Vietnamin, mutta ne ovat jo käytännössä tuossa nurkan takana. Myanmariin on lennot jo varattuna ja Vietman puolestaan on muutoin sovittu ja aikataulutettu. Siksi nappasin nyt tämän Australian, joka kyllä kiehtoo kovasti, mutta josta emme ole edes kovin vakavasti vielä keskustelleet mahdollisena kohteena.

Suurin ongelma Australiassa on sen valtava koko sekä etäisyys. Käytännössä alle kolmessa viikossa ei paikasta ehdi nähdä oikein mitään, enkä sitä pidempää vapaata oikein pysty järjestämään töistä muulloin kuin kesällä. Kesä puolestaa ei tule kyseeseen, koska Australiassa on silloin talvi. Olen kesäihminen. Tämän kohteen suhteen jatkan siis unelmointia.

Lähde: Pixabay

Saari – Kuuba

Meillä oli jo kauan sitten leikillisesti puhetta kaveripariskunnan kanssa matkasta Kuubaan ennen kuin Fidel-setä luopuu vallasta. No, se jäi toteutumatta. Fidel meni ja tuo toinen pariskuntakin erosi jo ajat sitten. Silti Kuuba kyllä vetää puoleensa. Viskin lisäksi herkuttelen ajoittain kuubalaisilla sikareilla, joten tässä kohteessa on samanlaista viehätystä kuin Skotlannissa. Tämänkään unelman eteen emme varsinaisesti ole tehneet mitään, emmekä varmasti ihan lähiaikoina teekään.

Lähde: Pixabay

Extreme – Pitkä junamatka

Minua ja extremeä ei oikein pysty mahduttamaan samaan lauseeseen. Ainoa vähänkään extreme harrastukseni on ehkä musiikin kuuntelu, ainakin joidenkin mielestä. Tämän otsikon alle olikin ehkä vaikeinta löytää sopivaa vaihtoehtoa. Sitten muistin ajatuksen pitkästä junamatkasta. Siperian läpi tuskin lähdemme matkaamaan, mutta jossain muualla useamman päivän pituinen junamatka voisin hyvinkin tulla kyseeseen. Pikkuisen on aiheesta jo keskusteltukin. Tämän extrememmäksi en nyt taivu.

Majoitusmuoto – Lasi-iglu

Majoitusmuotojen suhteen olivat ideat vähissä. Me kun majoitumme vähän tylsän kuuloisesti yleensä hotellissa. Telttailu ei ole armeijan jälkeen oikein maittanut ja muutoinkin mukavuudenhalu on vuosien myötä kasvanut sen verran, että kaipaamme kunnon seiniä ympärillemme.

Vaan onneksi on nämä lasi-iglut, joissa voi ihailla revontulia sängyssä makoillen. Vaimo ei ole koskaan nähnyt revontulia, joten tämä majoitusmuoto sopisi meille hyvin. Alkuperäisestä Kakslauttasesta olen kuullut sen verran huonoa palautetta, että se ei varsinaisesti kiehdo. Hintakin on aika hurja. Onneksi tarjolla on nykyään muitakin vaihtoehtoja. Yhdestä vaihtoehdosta jo alustavasti kaveripariskunnan kanssa keskustelimme.

Lähde: Pixabay

Luontokohde – Yellowstonen kansallispuisto

Tässä kategoriassa ei kauheasti tarvinnut päätä vaivata oikean vastauksen etsinnässä. Vielä näkemättömistä luontokohteista odotan ehdottomasti eniten Yellowstonen kansallispuistoa. Paikka jäi mieleen jo Jogi-karhun seikkailuista ja siitä asti olen halunnut päästä tutustumaan sen värikkäisiin maisemiin.

Ihan lähiaikoina tämä unelma ei ole toteutumassa, sillä Yellowstone pitäisi mahduttaa jonkin roadtripin ohjelmaan. Aikaakin pitäisi olla tarjolla varsin paljon, sillä meidän etenemistahdillamme ajoaika Yellowstoneen on useita päiviä miltä tahansa järkevältä lentokentältä. Useampikin tällainen roadtrip-reitti on jo kartan muodossa hahmoteltuna, ehkä jokin niistä toteutuu jossain vaiheessa.

Ruoka & juoma – Illallinen French Laundryssa

Ruoan ja juoman suhteen vaihtoehtoja olisi ollut vaikka kuinka. Ruoka on meillä aina tärkeässä osassa matkoilla. Luotin intuitioon ja nappasin kiinni ensimmäiseen ajatukseen, joka tästä aiheesta tuli mieleen. Olemme kerran päässeet nauttimaan kolmen michelintähden ravintolan illallisesta. Ei ollut halpaa, mutta silti kokemus oli ehdottomasti hintansa arvoinen. Joskus toistekin tätä voisi kokeilla. Yhtenä vaihtoehtona ravintolaksi voisi olla French Laundry Kalifornian Yountvillessä. Ensimmäisellä Kalifornian visiitillä jäi harmittamaan French Laundryssa missaamamme lounas. Olimme vain yksinkertaisesti liikkeellä vääränä viinkonpäivänä. Tämä illallinen vaatisi sitten ihan erillisen budjetin.

Tässä oli tämä minun unelmalistani. Minkälaisia reissu-unelmia sinulla on? Olisi hauska kuulla.

Ja laitetaas lopuksi vielä hyvä kiertämään. Tämä haaste on jo ehtinyt tarttua moneen blogiin, mutta heitän sen nyt kuitenkin eteenpäin seuraaville viidelle:

Tien päällä / Sonja
Joko mennään / Rosa
Merjan matkassa / Merja
Rajatapaukset / Anni
Shining Journey / Sonja

Säännöt:
Kerro omista reissu-unelmistasi ja laita postauksen linkki Kohteena maailma -blogin kymmenen reissu-unelmaa postauksen kommentteihin. Kopioi nämä lyhyet säännöt oman postauksesi loppuun ja haasta siinä viisi bloggajaa kertomaan reissu-unelmistaan.

21 kommenttia

 1. Kohteena maailma / Rami 2.3.2019 at 17:52

  Mahtava juttu, kun eka haaste osui kohdalle ja sattui olemaan vielä minun alulle panema. Tähän haasteeseen on lähtenyt tosi moni innolla mukaan ja näitä listoja on kiva lueskella. Aika samanlaisia intressejä meillä on matkailun suhteen eli itselle kävisi kyllä kaikki kohteesi enemmän kuin hyvin. Tokio ja Kuuba muuten on ollut noissa kategorioissa ylivoimaisesti suosituimmat 🙂

  Vastaa
  1. Aron 2.3.2019 at 18:51

   Tämä oli kiva haaste, kiitos sinulle siitä. Listoja on tosiaan hauska lukea. Tein myös saman huomion Tokion ja Kuuban suhteen. Kuuba varsinkin tuntuu aika kaukaiselta unelmalta tällä hetkellä, mutta on minulla kuitenkin jo yksi idea senkin suhteen olemassa. Saa nähdä miten käy.

   Vastaa
 2. sari 4.3.2019 at 17:45

  Totta taitaa olla Tokio, Kuuba ja trans Siperia kuumimmat unelmakohteet! Wiskitislaamoon voisin itsekin haluta matkata, jos olisin menossa sellaiseen maahan, missä wiskoä tehdään.

  Vastaa
  1. Aron 5.3.2019 at 18:01

   Nuo kolme ovat kyllä olleet monien listoilla mukana. Olen viskien suhteen vähän nirso, juon mieluiten vian skottilaisia tuotteita. Siksi nimenomaan skotlantilainen tislaamo olisi minun unelmakohteeni. Toinen kiva juttu Skotlannissa on golf, joka on sieltä kotoisin. Laji on aina ollut lähellä sydäntäni, vaikka sen harrastamiseen ei oikein aikaa löydykään.

   Vastaa
 3. Heidi /Maailman äärellä 8.3.2019 at 13:22

  Minä tein varmaan kauheaa syntiä, kun olin viime kesänä Skotlannissa enkä käynyt yhdessäkään viskitislaamossa :D. Supermarketista sentäs yhden alennusviskin ostin. En kyllä sitä itse aio juoda. Meille sattui muuten Skotlantiin huippu kelitkin. Lähtöpäivänä asteita oli jo liikaakin, 30. Joten ei siellä aina sittenkään sada.
  Tokioon ja Kuubaan voisin itsekin lähteä. Ja ehdottomasti patikoimaan Yellowstonen kansallispuistoon.

  Vastaa
  1. Aron 8.3.2019 at 17:19

   Ai jai, voisi Skotlantiin mennä jonkin muunkin syyn vuoksi. 🙂 Tuollainen keli olisi kyllä meidän mieleemme. 30 astetta ei ole lainkaan liikaa, vielä voisi olla reilusti enemmänkin. Olipa kiva kuulla, että Skotlannissa voi olla noin kaunista säätä. Kenties rohkaistun antamaan sille tilaisuuden. 🙂

   Vastaa
 4. Merja / Merjan matkassa 9.3.2019 at 09:02

  Kiitos Aron haasteesta. Kirjoitinkin jo omat unelmani blogiin. Aluksi tuntui vaikealta, kun en ole niitä mihinkään kirjannut aikaisemmin, mutta jutun edetessä tuli vaikka mitä paikkoja mieleen missä haluaisia käydä. Yellowstonessa olisi hienoa päästä käymään. Viime kesäisella Kalifornian kierroksella meidän piti skipata kaikki luonnonpuistot ajan puutteen vuoksi. Harmitti, mutta onpahan hyvä syy mennä sinne uudestaan.

  Vastaa
  1. Aron 9.3.2019 at 10:56

   Minullekin listan laatiminen tuntui ensin haastavalta, mutta lopulta se syntyi hyvin nopeasti. Paria kohtaa jouduin hetken miettimään. Meillä näkyi olevan yksi sama unelma listoillamme.

   Harmi, että luontokohteet jäivät roadtripillä väliin. Ehditte kuitenkin nähdä todella paljon tuossa ajassa. Ikinä aika ei riitä ihan kaikkeen kiinnostavaan. Onneksi nuo kansallispuistot eivät katoa mihinkään. 🙂

   Vastaa
 5. Sonja | FIFTYFIFTY 9.3.2019 at 16:31

  Mainioita unelmia! Täytyy kyllä vähän puolustaa Skotlantia, vaikka siellä usein sataakin, niin ainakin keväällä sen vihreys on aivan lumoavaa! Ja muutenkin koko paikka! <3 Yellowstone olisi kyllä sekin ihan huikea. Kiitos haasteesta, todellinen haaste tulee olemaan se, kenet enää voi haastaa. 😀

  Vastaa
  1. Aron 9.3.2019 at 21:56

   Skotlantia on nyt kovasti puolustettu. Kai sitä pitää sitten mennä katsomaan. 🙂

   Tämä haaste on tosiaan hetken jo kiertänyt. Itsekin ensin säikähdin, etten enää löydä ketään jota ei olisi jo haastettu. Onneksi kuitenkin ihan helposti löysin viisi tuttua blogia, joissa haaste ei vielä ollut kiertänyt. Tosin taisit sinäkin saada haasteen useammaltakin suunnalta. 🙂

   Vastaa
 6. Paula - Viinilaakson viemää 9.3.2019 at 20:12

  Nyt täytyy kyllä sanoa, että French Laundry… kymmenen pistettä ja papukaijan merkki! Sitten paljon kuvia ruoista kehiin. Hienoja unelmia, ja moni niistä on meidänkin listalla. Ja tuo Tokio on kyllä niin hieno, sinne on pakko päästä vielä uudelleen.

  Vastaa
  1. Aron 9.3.2019 at 21:59

   Toki kuvia tulee, jos nyt tuonne asti joskus päästään. Harmitti kovasti, kun emme French Laundryn lounasta päässeet nauttimaan. Onneksi Kellerin imperiumilla oli tarjota vähän, tai oikeastaan aika paljonkin, kasuaalimpaa syötävää Addendumissa.

   Vastaa
 7. Virpi/Hätälasku matkablogi 11.3.2019 at 10:09

  Itsekin sain tähän haasteen ja kovasti olen tässä haaveillut ja miettinyt mitkä haaveista tälle listalle laitan, kunhan ehdin istahtaa kirjoittamaan. Minulla on hiukan sama juttu kuin sinä kerroit. Pidän haavelistat mielummin realistisina, sellaisina jotka oikeasti pystyn jollakin muutaman vuoden aikavälillä toteuttaa. Tietenkin on sellaisia isompiakin unelmia, joiden toivoo tulevan todeksi, mutta on mukavampi haaveilla sellaisesta minkä tietää lähitulevaisuudessa toteutuvan.
  Kivoja reissu-unelmia sulla!

  Vastaa
  1. Aron 14.3.2019 at 16:12

   Asioiden suunnitteleminen kovin pitkälle eteenpäin elämässä ei ole ollut koskaan minun vahvin alueeni. Se näkyy myös näissä matkaunelmissa. Maailma on täynnä mielenkiintoisia paikkoja, mutta valitettavasti en mitenkään ehdi niitä kaikkia katsomaan. Siksi yritän keskittyä niihin paikkoihin, jotka ovat saavutettavissa piankin.

   Silti tämän listan tekeminen oli kiva harjoitus. Odottelen innolla, että pääsen tutustumaan myös sinun listaasi.

   Vastaa
 8. Mika / Lähtöportti 13.3.2019 at 07:40

  Kuuba tosiaan on meidän listoilla se ihan sama kohde, mutta moni muukin unelmistasi kuuluu myös omiin toiveisiini. Tykkään matkustaa junalla ja vaikkapa California Zephyr tai Rocky Mountaineer voisi hyvin tulla kysymykseen, kun omallakin kohdalla Siperian juna saattaa jäädä pelkäksi ajatukseksi.

  Australia ja Uusi-Seelanti taas on näitä omia suurimpia haaveita, mutta ihan samasta syystä kuin sinullakin jäänyt toistaiseksi näkemättä. Australian osalta voisin ehkä vähän tinkiä ja valita vaikka yhden kaupungin yhdistettynä pienehköön roadtrippiin, mutta kokonaisuudessaan tuokin matka käytännössä vaatisi sen kolme viikkoa.

  Skotlantiin (ja Irlantiin) kannattaa mennä säästä välittämättä – sade on kiinteä osa autenttista tunnelmaa ja auringonpaiste iloinen yllätys 🙂

  Vastaa
  1. Aron 14.3.2019 at 16:20

   Kas, nämä mainitsemasi junareitit eivät olleetkaan laisinkaan tuttuja. Tuo California Zephyrin reitti Chicagosta San Franciscon nurkille kuulostaa aika hienolta. Täytyypä perehtyä aiheeseen. Rocky Mountaineerin sijaan meillä olisi suunnitelmissa kokeilla The Canadiania, jolla pääsee Torontosta Vancouveriin. Tuollaisessa pitkässä junamatkassa olisi mukana vähän semmoista menneen maailman meininkiä.

   Eiköhän niiden Skotlannin ja Irlanninkin aika vielä jossain vaiheessa tule. Tänä vuonna olisi tarkoitus kierrellä enemmän trooppisissa kohteissa, joten ehkä sitten seuraavana vuonna pärjäisi jo vähän viileämmässä. 🙂

   Vastaa
 9. Mikko / Matkalla Missä Milloinkin 19.3.2019 at 18:48

  Mielenkiintoisia matkaunelmia!

  On totta, että Australia on valtavan kokoinen ja aikaa on hyvä olla, että ehtii tutustumaan maahan laajemmin. Toinen syy, miksi ei ihan lyhyeksi ajaksi kannata lähteä, on se, että lennot ovat valtavan pitkät. Vaikka Australiassa on Suomen kesän aikana "talvi", niin ei sää siellä silloinkaan kovin kehno söö ole. Pohjoisessa on jopa oikeinkin lämmin ja siellä on myös kiinnostavia kansallispuistoja ja totta kai iso valliriutta. Australai on upea kohde.

  Kuubaan me hieman sen sijaan petyttiin. Havanna on nykyään aika turistinen, jolla tarkoitan sitä, että kadulla ei saa oikein kulkea rauhassa ilman, että myydään jotain palvelua tai tuotetta. Mutta onhan se totta, että se miljöö on varsin ainutlaatuinen.

  Yellowstone oli meillä pitkään kohde, josta suurin kiinnostavuus oli kadonnut, koska olimme käyneet Uudessa-Seelannissa vähän samankaltaisella alueella. Nyt Yellowstone kaikkine eläimineen kiinnostaa kuitenkin taas kovasti ja tarkoitus olisi ensi vuonna päästä sinne.

  Vastaa
  1. Aron 23.3.2019 at 06:47

   Tuo matka Australiaan on kyllä todella pitkä. Varmaan ensimmäinen vierailu ajoittuisi kuitenkin etelän suurkaupunkeihin, jos jostain syystä ei löydy niin pitkää vapaata, että voisimme koko maan kiertää kerralla. Kesän paahtava helle sopii meille paremmin kuin talven kalseus. Siksi en halua kesälomalla Australiaan.

   Vastaa
 10. Anni | Rajatapaukset 26.3.2019 at 16:59

  Näistä samaistun erityisesti Yellowstoneen. Ensi kuussa on Yhdysvaltain road trippikin luvassa, mutta Yellowstone on niin kaukana kaikesta että en sitä tähän reissuun saanut mahdutettua. Mutta niin upeasta paikasta on kyse että kyllä sinne vielä päästä täytyy.

  Kiitos myös haasteesta! Meinasi jo matkan varrella loppua usko kesken kun kirjoittaminen on vähän tökkinyt, mutta nyt vihdoin:
  https://www.rantapallo.fi/rajatapaukset/kymmenen-reissuhaavetta-juuri-nyt/

  Vastaa
  1. Aron 27.3.2019 at 20:46

   Kiva, että tartuit haasteeseen. Yellowstone on oikeasti aika hankalassa paikassa. Minulla on pari roadtrip-reittiä suunniteltuina sen varalle. Saa nähdä, milloin moisen retken aika on.

   Mahtavaa reissua sinulle! Odottelen innolla, että pääsen lukemaan kokemuksista.

   Vastaa

Kirjoita kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *