Nyt on vuosi 2018 sitten ihan kohta lopullisesti takana päin. Vuoden viimeiselle päivälle säästin vielä pienen katsauksen menneen vuoden matkoihin. Matkapäivissä mentiin edellisen vuoden ohi pikkuisen, mutta edelleen vuosi 2016 pysyy selvänä ykkösenä. Tuolloin jo pelkkä kesälomamatka kesti miltei yhtä kauan kuin tämän vuoden kaikki matkat yhteensä.

Marraskuussa 2017 jaoin blogissa yhden kirjoituksen verran tuolloin työn alla olleita suunnitelmia tälle vuodelle (ks. Tulevia seikkailuja). Mukana oli Myanmaria, Pietaria ja ties mitä. Nuo silloiset suunnitelmat eivät kovin hyvin toteutuneet. Myanmar siirrettiin tulevaisuuteen jälleen kerran eikä ystäväpariskunnan kanssa yhteistä aikaa Pietarin reissuun siunaantunut. Näitä reissuja emme siis tehneet, mutta seuraavaksi tulee pieni yhteenveto niistä reissuista, jotka toteutuivat. Ei ollut huono kattaus tämäkään.

Vuonna 2018 matkoja kertyi yhteensä kahdeksan kappaletta. Kesäkuussa vähän kieli poskessa totesin matkavuosien 2017 ja 2018 olevan kuin kaksi marjaa (ks. Matkavuodet 2017 ja 2018, kuin kaksi marjaa). Kaksi matkaa suuntautui samoihin kohteisiin samaan aikaan, mutta muutoin matkavuosissa ei kauheasti samaa ollut. Etenkin kun vuonna 2017 pysyttelimme Euroopassa ja tänä vuonna kävimme niin kaukoidässä kuin Pohjois-Amerikassakin. Kaukomatkoja kertyi nyt kolme kappaletta.

New York

Tämän vuoden ensimmäinen matka suuntautui New Yorkiin maalis-huhtikuun taitteessa. Hyödynsimme pääsiäisen tuomat muutamat ekstravapaat tällä matkalla. Sää tarjosi alkuun jo ihan keväistä lämpöä, hätäisimmät kirsikkapuutkin puskivat jo kukkaa. Vaan sitten palasivat kylmyys ja räntäsade (ks. Kahdeksan päivää New Yorkissa).

Islanti

Seuraava matka oli vuorossa vapun jälkeen. Vaimo otti varaslähdön ja huitaisi Torontoon kavereidensa kanssa muutamaksi päiväksi. Minä tulin vastaan Islantiin, jossa vietimme neljä päivää. Kelien puolesta nimesimme tämän Islannin matkan ja edellisen New Yorkin matkan yhdessä kevään räntälomiksi (ks. Islanti, ne kivat jutut).

Oslo

Kesäkuussa pääsin jo toisena vuonna peräkkäin osallistumaan NDC-nörttitapahtumaan Osloon. Perjantaina päättynyt tapahtuma tarjosi hyvän tekosyyn kaupungin katseluun seuraavan viikonlopun verran. Vaimo liittyi seuraani perjantaina. Edellisenä kesänä oli todella aurinkoista säätä koko viikonlopun, nyt kaunis sää kesti vain lauantain. Sunnuntaina oli Esterillä asiaa. Oslon matka ei vielä ole tänne blogiin asti ehtinyt muuta kuin muutaman oopperatalon sisäkuvan muodossa (ks. Oslon nähtävyyksiä – Oopperatalo).

Tallinna

Heinäkuussa kesäloman aluksi piipahdimme yhden yön vierailulla Tallinnassa katsomassa Guns N’ Rosesin konsertin Laululavalla. Aivan mahtava helteinen sää, mieletön yli kolmen tunnin keikka, paikat aivan eturivissä ja kirsikkana kakun päällä mainio majoitus Hiltonissa antoivat kesälomalle hyvän tahdin (ks. Musiikkimatkalla Tallinnassa).

Japani

Heinä-elokuun taitteessa kävin kolmen kaverin kanssa junailemassa Japanissa. Mukana oli yksi Japani-ekspertti ja me kolme ummikkoa. Oli vaihteeksi hauskaa heittäytyä opastettavaksi sen sijaan, että ensin itse ottaisi kaikesta selvää (ks. Japanin junamatka 2018).

Riviera

Syyskuulle olimme jättäneet yhden viikon kesälomaa jemmaan. Kohteeksi valikoitui tällä kertaa Nizza, jossa olimme käyneet viimeksi kuusitoista vuotta aiemmin. Jotain pientä oli ehtinyt muuttua tuona aikana, mutta paljon oli myös tuttua. Tykkäsimme niin Nizzasta kuin lähitienoistakin. Kävimme junailemassa päiväretkellä Monacossa ja yhden päivän verran kiersimme kukkulakaupunkeja vuokra-autolla (ks. Syysloma Rivieralla 2018).

Hongkong

Vuoden viimeinen kaukokohde oli vuorossa marraskuun alussa, kun lähdimme reiluksi viikoksi Hongkongiin. Paluu tähän kaupunkiin on ollut työn alla jo pitkään, mutta oikeastaan Lähtöportti-Mikan hienot Instagram-kuvat vuoden takaa innoittivat meidät matkalle juuri nyt. Ajankohta olikin mainio, saimme nauttia edellisen matkan sumuisen sään sijaan kirkkaasta ja lämpimästä kelistä (ks. Viikko Hongkongissa 2018).

Andalusia

Hongkongin jälkeen jäljellä oli enää kymmenen päivän matka Andalusiaan. Edellisen vuoden tapaan sain työnantajan lomahuoneiston viikoksi käyttööni. Tämän hyvin edullisen majoituksen ympärille rakensimme kymmenen päivän roadtripin, joka vei mm. Córdobaan ja Cádiziin. Tästä aiheesta on matkakertomus vasta tekeillä. Se valmistuu luettavaksi heti alkuvuodesta.

Reissuvuoden 2018 tilastot

Lukujen valossa reissuvuotemme näyttää tältä:

  • matkoja yhteensä: 8 kpl (1 näistä työmatka)
  • vierailtuja maita: 8 (2 näistä uusia tuttavuuksia)
  • yöpymisiä ulkomailla: 53 yötä (näistä hotellissa 49 yötä)
  • lentoja: 14 kpl (meno ja paluu laskettu erillisinä)
  • laiva-/lauttamatkoja: 4 kpl (meno ja paluu laskettu erillisinä)
  • junamatkoja: 9 kpl (meno ja paluu laskettu erillisinä)
  • vuokra-autoilua: 13 vrk (3 erillistä vuokrausta)

Vuonna 2019 meillä on useampiakin isoja juhlan aiheita ja yleensä meillä on ollut tapana juhlia matkoilla. Näin on tarkoitus tehdä nytkin, joskaan yhtään matkaa ei tällä hetkellä ole varattuna. Suunnitelmia kuitenkin jo löytyy. Niistä kerron kuitenkin vasta joskus myöhemmin. Nyt on aika toivottaa kaikille mitä mainiointa uutta vuotta 2019.

Kirjoita kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *