Vuoden lopun lähestyessä ajattelin vilkaista myös blogin eniten kiinnostusta herättäneitä aiheita. Julkaisin vuoden aikana yhteensä yli 130 postausta. Tosin lukua kasvattavat 24 joulukalenteripostausta, jotka ovat varsin lyhyitä. Esittelen nyt lyhyesti viisi suosituinta näistä vuoden postauksista. Suoritin vastaavan vuosikatselmuksen myös viime vuonna (ks. Vuoden 2017 suosituimmat).

Instagramissa eniten tykkäyksiä keräsivät yllä näkyvät yhdeksän kuvaani. Joukossa on eniten kuvia, kaikkiaan neljä, marraskuiselta Hongkongin matkalta. Mukana on myös yksi kuva viime vuoden lopun Andalusian matkalta, yksi kesän 2017 Italian matkalta, fiilistelykuva vuosien takaa New Yorkista, surffikuva Kaliforniasta kesältä 2016 sekä yksi auringonlaskukuva ihan kotinurkilta Helsingistä.

Blogin puolella New York -aiheet olivat kovin suosittuja. Kirjoittelin New Yorkista keväällä ja alkukesästä jonkin verran pääsiäisen aikoihin kaupungissa vierailtuamme. Jos näiden viiden suosituimman lisäksi listaisin vielä viisi seuraavaa, olisi New York vielä vahvemmin edustettuna. Sijat 6-10 nimittäin menevät keväisen New Yorkin matkakertomukseni lopuille osille.

Toinen kovasti kiinnostanut aihe olivat kokemukseni lentoyhtiöiden paremmista matkustusluokista. Tämä ei sinällään yllättänyt, sillä blogini kaikkien aikojen luetuin postaus kertoo ensikokemuksestani Finnairin Economy Comfort -luokassa (ks. Ensikokemus Finnairin Economy Comfort -luokasta). Tänä vuonna pääsin kokeilemaan samaista luokkaa uudemmassa A350 -koneessa. Myös Icelandairin Saga Premium -kokemukseni herätti kiinnostusta. Ihan vain vinkkinä nostaisin esille myös kokemukseni A350-koneen business-luokasta, se ei tälle listalle kuitenkaan noussut (ks. Ensikokemus Finnairin A350-koneen businessluokasta).

Ja sitten asiaan, eli tässä tulevat nuo viisi vuoden luetuinta juttua.

5. Ensikokemus Finnairin A350-koneen Economy Comfort -luokasta

Viidentenä keikkuu ensimmäinen lentokokemukseni Finnairin pikkuisen paremmassa Economy Comfort -luokassa laivaston uusimman A350-konemallin kyydissä. Pääsin tätä kokeilemaan menolennolla Helsingistä Osakaan heinäkuussa. Olin etukäteen lukenut muidenkin bloggaajien kokemuksia aiheesta, linkki yhteen näistä löytyy omasta jutustani.

4. Ensikokemus Icelandairin Saga Premium -luokasta

Neljänneksi listalla kiilasi keväinen ensikokemukseni businessluokasta. Icelandair kutsuu tätä mukavampaa matkustusluokkaansa Saga Premiumiksi. Lennolla Helsingistä Reykjavikiin matkasin poikkeuksellisesti ihan yksin ja ajattelin huvikseni kokeilla tehdä tarjouksen paremmasta paikasta. Tarjosin minimisumman ja se kelpasi. Lyhyellä lennolla nautin lähinnä omasta rauhasta sekä tarjoiluista. Laatua siis sai rahalla, mutta en ehkä toiste lyhyellä lennolla viitsi rahaa tällaiseen tuhlata.

3. 5 x New York, viisi eri hotellia

Listan toiseksi korkeimmalle kohonnut New York -postaus löytyy sijalta kolme. Viidennen New Yorkin matkan jälkeen tuli mieleen vähän jakaa kokemuksia majapaikoista. Jokaisella kerralla  olemme käyneet nukkumassa eri hotellissa. Sijainnitkin ovat olleet vähän levällään ympäri Manhattania.

2. Kööpenhaminan nähtävyyksiä – Christianian vapaakaupunki

Olin kovin iloinen, kun tämä Kööpenhaminan nähtävyyspostaus päätyi jopa listan sijalle kaksi asti. Minä kun tykkään kovasti kirjoitella näitä täsmäpostauksia nähtävyyksistä. Hieman tosin pelkään, että tämä Christianian vapaakaupunkia käsitellyt kirjoitus on saanut aiheetontakin huomiota. Tekstissä nimittäin mainitaan erään huumausaineen nimi, kyseistä ainetta kun tuolla ihan avoimesti kaupitellaan sen laittomuudesta huolimatta. Tästä syystä voi olla, etteivät kaikki postauksen äärelle hakukoneen avustuksella päätyneet lukijat ole välttämättä olleet ensisijaisesti Kööpenhaminan nähtävyyksien perässä liikkeellä. Näin ihan vain päättelin käytetyistä hakusanoista,.

1. Kahdeksan päivää New Yorkissa, Tilinpäätös

Listan ykkössijalle ponnisti keväisen New Yorkin reissun kulukatsaus. Nämä raha-asioita avaavat tekstit näyttävät usein olevan suosituin osa matkakertomuksista. Näissä on toki lisähoukuttimena pieni tirkistelymahdollisuus. Että katsotaanpas mitenkäs sitä rahaa nyt on taas tuhlattu. Tirkistelyä tai ei, ihan luettavaksi minä näitä juttuja kirjoittelen. Itse olen saanut paljon apua omien reissubudjettien laatimiseen muiden vastaavista kirjoituksista. On vain kiva antaa vähän takaisinkin päin.

Tältä näyttivät siis nämä postausten kauniit ja rohkeat tänä vuonna. Enpä olisi tekstejä kirjoittaessani osannut ihan tämmöistä järjestystä arvata. Kiitos kaunis kaikille lukijoilleni. Olen todella iloinen, että olette blogini löytäneet.

4 kommenttia

 1. Ne Tammelat 1.1.2019 at 05:20

  Mielenkiintoista huomata, että matkustustyylit keräävät myös paljon lukijoita. Meidän blogissa maksu- ja roaming -asiat ovat kiinnostaneet paljon. Hauska tuo Christiania 😀 Meilläkin on siitä juttu, mutta se ei muistaakseni ole noussut yhtä suosituksi.

  Vastaa
  1. Aron 1.1.2019 at 18:07

   Kiitos kommentista. Itse on kovin vaikea osata ennustaa, mikä juttu lopulta houkuttelee lukijoita ja mikä ei. Minusta tuntuu, että kaikki rahaan viittaava kiinnostaa. Oli sitten kyse netin käytöstä edullisesti ulkomailla tai jonkin reissun tilinpäätöksestä. Nuo parempien lentoluokkien kokemukset oikeastaan kuuluvat tähän samaan, sillä muiden kokemuksia lukemalla voi päätellä, onko paremman luokan tuoma lisäarvo omasta näkökulmasta hintansa arvoinen.

   Vastaa
 2. Katja / Lähtöselvitetty 4.1.2019 at 12:53

  Sinun lukijasi ovat kyllä selvästi kiinnostuneita konkreettisista kokemuksista: lentoluokista, hotelleista ja kustannuksista. Ja mitä ilmeisimmin myös huumausaineista 🙂 Neljä aihetta, joista minä harvoin osaan kirjoittaa mitään.

  Vastaa
  1. Aron 6.1.2019 at 14:52

   Noista huimausaineista en tiedä mitään. Ihan on tahaton hakukoneoptimointi kyseessä. Lentoluokista ja kustannuksista kirjoittelen ihan mielelläni. Numerot on aina helppoja 🙂

   Vastaa

Kirjoita kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *