Olemme käyneet aiemminkin piipahtamassa nykytaiteen museo Centre Georges Pompidoussa, mutta silloin olemme vain ihailleet yläkerran näkymiä, emme varsinaista taidetta. Tuskin tälläkään kertaa olisimme muutoin paikalle pöllähtäneet, mutta silmiin osui kadun varrelta mainos Jeff Koonsin näyttelystä. Herran töitä oli esillä New Yorkissa kesällä ja silloin emme niihin isommin ehtineet tutustumaan. Kun nyt museoon ei pahemmin jonoakaan ollut, päätimme herran töitä käydä katsomassa.

Ihan aluksi museoon pyrkiville pieni käytännön vinkki. Ulkona on kaksi erillistä jonoa. Toinen on etukäteen lippunsa hankkineille ja toinen liputtomille. Liputtomien jono näkyi olevan reilusti pidempi ensimmäistä kertaa ohi kävellessämme. Kävimme välissä kahvilla ja palattuamme jono oli huomattavasti lyhentynyt. Eräs museon näyttelyistä oli tosin juuri päättymäisillään, joten kyse saattoi olla viimeisten päivien ruuhkasta. Joka tapauksessa museon nettisivuilta voi lippuja hankkia etukäteen (lipun ostaminen näkyy toimivan vain ranskaksi ainakin nopsasti katsoen).

Museon näyttelyihin sisäänpääsyyn oikeuttava lippu maksaa 13€ tai 11€ riippuen ilmeisesti kulloisestakin näyttelytilanteesta. 3€ hintaisella lipulla pääsee vain 6. kerroksen näköalatasanteelle ihailemaan maisemia.

Jos lipun hankkiminen kuitenkin jää museon sisällä tehtäväksi, on sielläkin kaksi vaihtoehtoa. Ovilta katsoen peräseinällä vasemmalla sijaitsevat lippuluukut. Niiden oikealla puolella sijaitsevat lippuautomaatit. Ainakin meidän paikalle saapuessamme lippuluukuille oli todella pitkä jono, mutta automaateille ei jonoa ollut laisinkaan. Automaatit palvelevat usealla eri kielellä (ranskan lisäksi vaikkapa englanniksi) ja ne ovat varsin simppeleitä käyttää. Käytännössä hankimme liput, heitimme takit narikkaan ja kävimme vielä wc:ssä siinä ajassa joka olisi mennyt pelkkien lippujen jonottamiseen luukulla. Kannattaa myös huomata, että takkeja ei saa jätettyä narikkaan ennen lipun ostamista, sillä narikassa tarkistavat liput ensiksi. Muutoin narikka on ilmainen.

Näyttelytilat löytyvät ylemmistä kerroksista ja sinne kuljetaan rakennuksen ulkopuolella sijaitsevissa putkissa kulkevia rullaportaita käyttäen. Kylmänä talvipäivänä näissä putkissa oli kohtalaisen viileää ilman takkia matkustella.

Jeff Koonsin työt olivat hauskoja katsottavia. Herra ammentaa ideoitaan kaikenlaisesta arkipäiväisestä esineistöstä. Myös mainokset näkyivät innostavan omiin tulkintoihin.

Näyttelyn seuraaminen oli helppoa. Eri teossarjat oli sijoitettu lähekkäin näyttelytilassa. Kunkin sarjan osalta kävijöille tarjottiin kattava kuvaus, joka helpotti teosten lähestymistä.

Teosten joukossa oli sekä maalauksia että veistoksia.

Taidemuseot eivät ole meille mitään ykkösmatkakohteita, mutta toisinaan saatamme jotain näyttelyä käydä katsomassa, jos sellainen sopivasti sattuu kohdalle. Usein museot ovat jo pelkästään rakennuksina tutustumisen arvoisia.

Pariisin nähtävyyksiä:
Palais Garnier
Musée d’Orsay
Eiffel-torni
Disneyland
Louvre

Reissun tilinpäätös

Kirjoita kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *