Los Angelesin piirikunnassa sijaitsevasta Santa Monican kaupungista löytyy upea ranta Santa Monica Beach. Ranta on kaikkiaan yli 5,5 kilometria pitkä. Kun leveyttäkin riittää, löytyy varmasti kaikille halukkaille vapaata tilaa Kalifornian auringosta nauttimista varten.

Rannan keskipiste on Santa Monican laituri. Yli 300 metriä pitkä laituri ei mahdu Kalifornian pisimpien kymmenen laiturin listalle. Se on kuitenkin kenties kaikista tunnetuin, onhan se tuttu lukemattomista elokuvista, tv-sarjoista, peleistä ja musiikkivideoista.

Santa Monican laiturilta löytyy huvipuisto Pacific Park, jossa on vuoristorataa, aurinkovoimalla toimivaa mailmanpyörää ja muuta laitetta. Myös kahvilaa ja ravintolaa on tarjolla nälkäisille ja janoisille vierailijoille.

Laiturilta löytyy tietenkin myös kaikenlaisia yleisöä rahaa vastaan viihdyttäviä taitelijoita. Eräs kaveri esitteli breakdance-taitojaan ja esityksensä lopuksi hyppäsi voltilla yli yleisön joukosta vapaaehtoiseksi ilmoittautuneen nuorukaisen.

Santa Monican laiturilla on myös legendaarisen tien numero 66 päätepisteen merkki. Kyltti houkuttelee turisteja räpsimään kuvia. Pelkästä kyltistä ilman kuvaavia tai poseeraavia turisteja olikin vaikea saada kuvaa.

Talviaikaan kuulemma Santa Monican ranta on erityisen hieno paikka seurata auringonlaskua. Silloin kun aurinko laskee suoraan mereen. Keskellä kesää paikalla ollessamme saimme tyytyä seuraamaan mollukan painumista mailleen Santa Monican vuorien taa.

Santa Monica Beach on upea paikka viettää kaunista kesäpäivää. Ja eteläisessä Kaliforniassahan sellaisia päiviä riittää kalenterin täydeltä. Rannalta löytyy kaikki tarvittavat palvelut. Uimavalvojatkin ovat paikalla, joten kylmän merivirran viilentämään veteen uskaltautunut uimari voi tuntea olonsa turvalliseksi.

Muita kirjoituksia aiheesta Los Angeles:

Muita kirjoituksia aiheesta Kalifornia:
Roadtrip USA 2014, osa 3: Kalifornia
Roadtrip USA 2014, osa 4: San Francisco
Roadtrip USA 2014, osa 5: Los Angeles
Kaliforniassa: Pismo Beach
California State Route 1
Kaliforniassa: Humboldt Redwoods State Park
Kaliforniassa: Yosemiten laakso
Kaliforniassa: Montereyn akvaario
Kaliforniassa: Napan laakso
Kaliforniassa: 17-Mile Drive

Kirjoita kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *