Nyt on matkakertomuksesta enää jäljellä perinteinen tilinpäätös. Olin jälleen erityisen tarkkana rahankäytön kanssa ja keräsin talteen jokaisen yksittäisen kulun. Esittelen nyt matkan kustannukset lentoihin ja majoitukseen, liikkumiseen sekä ruokakuluihin eriteltyinä.

Miten oikein käytännössä tämä kirjanpito tällä tarkkuudella onnistuu niin että aikaa jää vähän lomailuunkin? Oikeasti aikaa ei tähän kulu juuri lainkaan. Maksan kaiken mahdollisen luottokortilla, jolloin kirjanpito syntyy ihan automaattisesti. Norwegian Bankin nettipankista pystyy lataamaan tapahtumat Excel-tiedostona, mikä helpottaa hommaa huomattavasti. Käteiskuluista otan kuitin jos mahdollista. Kuitit kerään taskuun ja illalla otan niistä kollaasina kuvan kännykällä. Jos kuittia ei tule kirjaan kulun heti maksettuani kännykkään talteen.

Lennot ja majoitus

Tällä kertaa lentojen ja majoituksen erittely ei onnistukaan ihan helposti. Varasimme nimittäin nämä molemmat pakettina Ebookersilta. Olimme valinneet hotelliksi varsin hintavan Hotel Iconin, joka osoittautui edullisimmaksi paketoituna yhdessä lentojen kanssa. Näissä paketeissa ei eritellä osasten hintoja.

Ebookersin lennot+hotelli -paketti sisältäen

  • Finnairin suorat lennot Helsinki-Hongkong-Helsinki
  • majoitus Hotel Icon 8 vrk sisältäen aamiaisen

3449,28€ (1724,64€ / henkilö)
Economy comfort paluumatkalle: 190€ (95€ / henkilö)
Yhteensä: 3639,28€ (1819,64€ / henkilö)

Tässä pakettitarjouksessa oli mielenkiintoisena yksityiskohtana yksi ylimääräinen hotelliyö. Olisimme itse varanneet hotellin vain seitsemäksi yöksi, mutta pakettiin tuli kahdeksas yö. Paluulentomme lähti puolenyön jälkeen, joten ilmeisesti silloin automaattisesti tämä viimeinenkin yö lisätään mukaan. Paketti oli silti halvempi kuin lennot ja seitsemän vuorokauden majoitus samassa hotellissa erikseen varattuina, joten emme koskeneet tähän. Kivahan se toisaalta oli, kun tukikohta oli käytettävissä koko viimeisen päivän ajan.

Lopulta oli todella hienoa, että tämä viimeinenkin yö oli mukana varauksella. Meille nimittäin tarjoutui mahdollisuus vaihtaa lentomme myöhäisemmäksi alkuperäisen lennon ylibuukkauksen takia. Finnair lähestyi meitä tekstiviestillä ja päätimme ottaa tarjouksen vastaan. Vapaaehtoiseta uudelleenreitityksetä tarjottiin varsin kelvollinen korvaus. Palasimme vähän yli 12 tuntia alkuperäistä myöhemmin Finnairin suoralla lennolla. Konekin vaihtui samalla vanhasta A330-härvelistä uuteen A350-laitteeseen.

Hongkongissa on tarjolla myös paljonkin tätä edullisempaa majoitusta, joskin kaupungin hintataso on melkoisen korkea. Lennotkin ovat edullisempia, jos jaksaa matkustaa välipompuilla.

Liikkuminen

Liikuimme kaupungissa paljon kävellen, mutta välillä oikaisimme metrolla tai bussilla. Näitä varten hankimme jo lentokentältä matkakortti Octopus Cardin, jolla matkojen maksaminen käy kätevimmin. Lisäksi käytimme lentokenttäjunaa, jonka hintaan kuuluu myös sukkulabussiyhteys hotellille. Kannattaa huomata, että lentokenttäjunaan on tarjolla useamman hengen lippupaketteja, jotka tulevat edullisemmaksi kuin matkan maksaminen käteisellä tai Octopus Cardilla.

Liikennevälineistä kirjoittelin jo matkakertomuksen osassa 3 täällä.

Octopus Card -matkakortit molemmille: 34,34€, sisältäen pantin ja $100 ladattua rahaa (17,17€ / henkilö)
Lentokenttäjunan kahden hengen lippupaketit x 2: 34,34€ (17,17€ / henkilö)
Octopus Cardin lataaminen ($200 / kortti): 45,79€ (22,89€ / henkilö)
Meno-paluu Ngong Ping 360 -köysiradalla (toinen suunta lasipohjaisessa hytissä): 49,27€ (24,64€ / henkilö)
Yhteensä: 148,79€ (74,40€ / henkilö)

Ruoka ja muut juoksevat kulut

Tällä kertaa emme herkutelleet hienoissa ravintoloissa, poislukien Peninsulan iltapäivätee, joka oli melkoista luksusta. Päivittäisten kulujen budjettimme oli tällä kertaa normaaliin verrattuna hyvin maltillinen. Hongkongissa on mahdollista syödä todella hyvin pikkurahalla. Suosittelen pieniä dim sum -ravintoloita, joissa ruoka on taivaallisen hyvää ja hinnat todella matalalla.

Herkutteluistamme kirjoitin jo matkakertomuksen osassa 2 täällä.

Juoksevat kulut yhteensä: 668,71€ (334,36€ / henkilö), 83,59€ / päivä (41,80€ / henkilö / päivä)

Kulut yhteensä

Kun kaikki kulut lasketaan yhteen, päästään hyvin lähelle keväisen New Yorkin matkamme loppusummaa (ks. Kahdeksan päivää New Yorkissa – Tilinpäätös). Matkat olivat saman pituisia. Hongkongissa rahaa meni hintavaan majoitukseen, New Yorkissa lätkämatseihin ja muihin vastaaviin.

Kaikki yhteensä: 4456,78€ (2228,39€ / henkilö)

Näin siis tällä kertaa. Tämän matkan asiat on nyt saatu märehdittyä ja seuraava matka on jo ihan nurkan takana. Siitäkin kyllä on matkakertomus tulossa, mutta se joutuu hetken odottamaan vuoroaan. Joulukuussa blogissa on nimittäin ohjelmassa joulukalenteri.

Kirjoita kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *