Tämän vuoden jälkimmäinen puolisko on ollut täällä blogissa yhtä juhlaa. Ensin blogi täytti  heinäkuussa viisi vuotta ja nyt menee viidensadan postauksen raja rikki. Postauksia on kuitenkin nyt kolmen viime kuukauden ajan ilmestynyt hieman alkuvuotta rauhallisempaan tahtiin ja sama meno jatkuu ainakin marraskuun ajan.

Blogin syntyhistoriaa ehdin jo märehtiä pitkään ja hartaasti synttäripostauksen yhteydessä. Tähän aiheeseen en siksi paneudu enää sen tarkemmin. Sen sijaan ajattelin tehdä listauksen kymmenestä toistaiseksi eniten klikkauksia keränneestä postauksesta.

Listan tekeminen oli hauskaa ja jopa hieman yllättävääkin. Odotin listalle nousevan lähinnä vähintään parin vuoden ikäisiä postauksia, koska niillä on ollut enemmän aikaa kerätä klikkauksia. Siksi olikin hauskaa huomata listan sisältävän postauksia jokaiselta blogin toimintavuodelta. Tämänkin vuoden postauksista yksi on onnistunut punnertamaan itsensä top kymppiin.

Pidemmittä puheitta, tässä blogin tähän asti luetuimmat kymmenen postausta:

10. Florida roadtrip 2016, osa 1: Miami

Tämän toistaiseksi vauhdikkaimman matkailuvuotemme 2016 ensimmäinen roadtrip suuntautui Floridaan. Matkakertomuksen ensimmäinen osa käsitteli reitin kohteista ensimmäistä, Miamia. Oikeastaan suurimman osan ajasta vietimme Miami Beachilla, mutta näistä kahdesta kaupungista usein puhutaan kuin ne olisivat yksi ja sama.

9. Florida roadtrip 2016: Tilinpäätös

Paitsi Miami myös tämän Floridan roadtripin kustannukset ovat kiinnostaneet ihmisiä.

8. Tukholman nähtävyyksiä – Kuninkaanlinna

Yksittäisistä nähtävyyksien esittelyistä suosituimmaksi blogissani on osoittautunut kirjoitukseni Tukholman kuninkaanlinnasta. Loppuvuodesta 2017 julkaistu postaus on keikkunut miltei joka viikko kymmenen luetuimman postauksen listalla.

7. Ensikokemus Finnairin A350-koneen Economy Comfort -luokasta

Tämä on jo toinen arvioni Finnairin economy comfort -luokasta, tällä kertaa A350-konetyypin osalta. Uuden konetyypin myötä economy comfort koki merkittävän parannuksen, joten katsoin uuden postauksen aiheelliseksi. Tämä reilun vuoden vanha postaus on tehnyt hyvin nopean nousun listalla.

6. Retkikohde Nizzasta: Monaco

Kaikista nopein listalle kohoaja on tämä viime syksyisen Monacon päiväretkemme jälkeen kirjoittamani postaus. Tämän vuoden helmikuussa eetteriin putkahtanut postaus yllätti minut totaalisesti suosiollaan.

5. Roadtrip USA 2014, osa 3: Kalifornia

Tämä blogi sai alkunsa kesän 2014 roadtripin jälkeen. Moniosainen matkakertomukseni tuolta automatkalta oli ensimmäinen blogissa käsittelemäni aihe ja siksi näillä postauksilla on ollut hyvä etumatka muihin nähden. Kalifornia on selvästi osoittautunut lukijoiden suosikiksi, sillä se on pitänyt pintansa listan kärkipäässä koko tämän viiden vuoden ajan.

4. Route 66 roadtrip 2016

Toistaiseksi pisimmän matkamme, vuoden 2016 Route 66 roadtripin, matkakertomuksesta kehkeytyi niin ikään todella pitkä. Tämän aloituspostauksen lopussa on linkit kaikkiin matkakertomuksen muihin osiin. Näin aiheesta kiinnostuneen on helppo poimia luettavaksi juuri häntä kiinnostavista kohteista kirjoittamani tekstit. Kenties siksi se on osoittautunut suositummaksi kuin yksikään yksittäisiin kohteisiin keskittyvistä osista.

3. Roadtrip 2014: Tilinpäätös

Tämän ensimmäisen roadtripin jälkeen ajattelin julkaista tiedot matkan kustannuksista. Muiden jakamista kokemuksista oli ollut hyötyä oman matkamme budjetin suunnittelussa, joten ajattelin laittaa hyvän kiertämään. Selvästi aihe on ihmisiä kiinnostanut.

2. Ensikokemus Finnairin Economy Comfort -luokasta

Tämä ensimmäisen economy comfort -kokemukseni jälkeen kirjoittamani arvio pysytteli pitkään viikon luetuimpien postausten kärjessä. Se kiilasikin varsin nopeasti koko blogin luetuimpien listan ykköseksi. Sittemmin kärkipaikka on kuitenkin vaihtunut.

1. Kolme USA-vinkkiä: autoilu

Kaikkien aikojen suosituin postaukseni on julkaistu keväällä 2017. Tuolloin kolmen roadtripin kokemuksella ajattelin julkaista tällaisen vinkkisarjan, jossa jaan omia havaintojani. Nämä autoiluvinkit ovat varmasti ensimmäistä Jenkki-roadtripiään suunnittelevalle hyödyksi.

Tästä listasta voisi vetää sen johtopäätöksen, että automatkailu USA:ssa kiinnostaa blogini lukijoita eniten. Toki olen tästä aiheesta kirjoittanutkin aika paljon, nopeasti laskien noin 40 prosenttia postauksistani liittyy tavalla tai toisella Jenkkilään, mutta onhan tätä aineistoa toki paljon muistakin kohteista. Nizzan suosion olen myös havainnut, sillä moni postaus viime syksyn Nizzan reissun tiimoilta on tehnyt rakettimaisen nousun listalla. Parhaana näistä on toki tuo Monaco-postaus, joka on keikkunut julkaisustaan lähtien liki jatkuvasti viikon luetuimpien top vitosessa. Pikantin lisänsä listalle tuo Tukholman kuninkaanlinna. Sen suosio perustunee kätevän läheiseen sijaintiin.

Raha-asiat näyttävät myös selvästi kiinnostavan, onhan mukana kahden eri roadtripin kulukatsaus. Jossain määrin myös Finnairin Economy Comfort -postaukset liittyvät tähän samaan aihepiiriin. Moni varmasti tutkii tätä aihetta juuri hinta-laatunäkökulmasta. Samoin tein minäkin ennen kuin ensimmäisen kerran päädyin itse tuota pikkuisen mukavampaa lentoluokkaa kokeilemaan. Luin muiden blogeista arvioita siitä, mitä tuolla lisähinnalla ihan oikeasti saa.

Viisi vuotta ja viisisataa postausta myöhemmin en edelleenkään ole kyllästynyt kirjoittamaan matkailuaiheista. Blogi tuntuu edelleen hauskalta harrastukselta. Tilanne näyttää siis lupaavalta myös seuraavan viisivuotiskauden osalta. Minulla on nyt viisi vuotta aikaa suunnitella kymmenvuotisjuhlallisuuksia.

2 kommenttia

 1. Jenni / Unelmatrippi 27.10.2019 at 14:45

  Onnea 500 postauksen rajapyykistä! Minulla on vielä siihen yli sadan postauksen matka, vaikka blogini on saman ikäinen kuin tämä sinun, muutaman kuukauden heitolla. Ei mikään ihme, että matkaa vielä on, koska kirjoitustahtini on ollut viime vuosina aika paljon verkkaisempi kuin sinulla.

  Tuo data on kiinnostavaa! En ollutkaan tajunnut, miten paljon olet kirjoittanut USA:sta. Voisin toteuttaa itsekin tällaisen vastaavan postauksen. Tiedän ainakin sen, että omien suosituimpien postausteni joukossa on eräs Albania-postaus ja Euroopassa tehtyjen automatkojen reittipostauksia.

  Vastaa
  1. Aron 27.10.2019 at 15:27

   Kiitos. Tuossa postausten määrässä on mukana toki myös kahden edellisen vuoden joulukalenterit. Niissä on se 24 hyvin lyhyttä postausta per kalenteri.

   Tuo Jenkki-postausten määrä yllätti minut itsenikin. Mielestäni olen kirjoittanut paljon kaikista matkoista, enkä nyt kuitenkaan ihan jatkuvasti Jenkkilässä ravaa. Toisaalta kaksi pisintä matkaa ovat suuntautunut sinne. No, joka tapauksessa uskottava se on näitä tilastoja. Myös tuolla suosituimpien kymmenen listalla oli yllätyksiä.

   Vastaa

Kirjoita kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *